Etusivu » Tiedotteet » Tiedotearkisto

Tiedotearkisto

Asta Rakentaja on ajankohtaisempi kuin koskaan – rakentaminen talouskasvun veturina


19.12.2016

Pirkanmaan suurin rakentamisen, remontoinnin ja asumisen viikonvaihde tuo raksaajat, nikkarit ja sisustajat Asta Rakentaja -messuille ja Sisustus-tapahtumaan 3.–5.2.2017 Tampereen Messu- ja Urheilukeskukseen. Esillä on rakentamisen, remontoinnin ja asumisen koko kirjo ja ajankohtaisessa ohjelmasisällössä poraudutaan alaa ja suurta yleisöä askarruttaviin aiheisiin.

– Rakentaminen on talouskasvun veturi Pirkanmaalla ja Tampereen talousalue on pääkaupunkiseudun jälkeen tärkein alue rakennusalalle. Uusien rakennuslupien määrä on kasvussa ja perussaneerauskin on vilkasta. Asta Rakentajassa on esillä koko rakentamisen, remontoinnin ja asumisen kirjo tonteista viimeistelyyn ja näytteilleasettajien joukossa on runsaasti yrityksiä, joiden avulla rakennus- ja remonttiurakat saa toteutettua loppuun asti, kuvaa projektipäällikkö Anne Saarinen Tampereen Messut Oy:stä.

Ohjelma: ajankohtainen betoni- ja puurakentaminen, hyväntekeväisyyttä ja uudet energiamääräykset

Laajassa ohjelmasisällössä rakentamisen uudet energiamääräykset, betoniteollisuuden ajankohtaiskatsaus sekä korjausrakentamisen ratkaisut kutsuvat kiinnostuneita messukävijöitä. Ammattilaispäivän Seminaari rakennusalan ammattilaisille porautuu 3.2. muun muassa ajankohtaiseen puu- ja betonirakentamiseen sekä digin tuloon. Puhumassa on mm. Betoniteollisuus ry:n toimitusjohtaja Jussi Mattila.

– Uusien energiamääräysten myötä suunnittelutyö nousee hyvin merkitykselliseen rooliin rakentamisessa, sillä ennakkolaskelmat vaikuttavat esimerkiksi siihen, mikä lämmitysjärjestelmä, sähkö- tai lvi-ratkaisu valitaan. Myös energiamuotokertoimet muuttuvat ja suorasähkörakentaminen sekä painovoimainen ilmanvaihto mahdollistuvat, kuvaa energianeuvoja Antero Mäkinen, Rakentamisen ja asumisen energianeuvonta (Rane).

Puusuutarit ry järjestää sunnuntaina perinteisen hyväntekeväisyyshuutokaupan, jonka meklarina nuijii huutokauppakeisari Aki Palsanmäki apunaan Heli Palsanmäki. Huutokaupan tuotto lahjoitetaan Tampereen yliopistollisen keskussairaalan lasten teho- ja tarkkailuosastolle.

– Yhdessä TAYSin kanssa tulimme siihen tulokseen, että suurin tarve lahjoitukselle on juuri tällä osastolla. Huutokaupasta saaduilla varoilla hankitaan leluja, pelejä ja muuta viihdykettä piristämään lasten sairaalapäiviä, kertoo Puusutarit ry:n Petra Sistonen.

Lue lisää: Ohjelma

Kotikutsuu-blogissa seurataan perheen rakennusurakkaa lähietäisyydeltä

Asta Rakentaja -messujen Kotikutsuu-blogissa seurataan helmikuuhun saakka taloa rakennuttavan Country Sally -blogin Sallya ja tämän perhettä rakennusurakan keskellä. Sallyn omakohtaiset vinkit rakennusprojektia käynnistäville ja harkitseville pääsee kuulemaan lauantaina 4.2. A-hallin ohjelmalavalla.
Lue lisää: www.kotikutsuu.fi

Mitä kuuluu suomalaisen kodin sisustukseen?

E-halliin rakentuvan Sisustus-alueen Koti 2017–2018 -alue kurkistaa suomalaisen kodin viihtyisiin ja ajankohtaisiin sisustustrendeihin. Alueelle kerätyt tee-se-itse-vinkit rohkaisevat inspiroitumaan ja kokeilemaan uutta myös oman kodin sisustuksessa. Alueen neljä erilaista teemaa hurmaavat sisustajia erilaisilla valojen, värien ja pintojen kokonaisuuksilla sekä toteutuksilla.

Tampereen Messut Oy järjestää Asta Rakentajan yhteistyössä Tampereen ammattikorkeakoulun ja Puusuutarit ry:n kanssa 10. kerran. Sisustus-tapahtuma järjestetään kolmatta kertaa.

LISÄTIEDOT: www.asta.fi, www.sisustustapahtuma.fi

Facebook: www.facebook.com/astarakentaja / Twitter: @TampereenMessut, #AstaRakentaja, #Sisustus
Tampereen Messut Oy, www.tampereenmessut.fi, etunimi.sukunimi@tampereenmessut.fi
Anne Saarinen, projektipäällikkö, p. 050 357 2342
Tanja Järvensivu, tapahtuma- ja viestintäpäällikkö, p. 050 536 8133, @TanjaJarvensivu
Jenna Antila, tiedottaja, p. 040 172 1188, @Jenna_messuaa


Takaisin uutisiin
Tiedotearkisto

OTA YHTEYTTÄ

Asiakaspalveluun

p. 0207 701 222

asiakaspalvelu[at]tampereenmessut.fi