Etusivu » Tiedotteet » Tiedotearkisto

Tiedotearkisto

Metaversumi konkretisoitui Tampere Smart City Expo & Conference -tapahtumassa


09.06.2023

Kansainvälinen Tampere Smart City Expo & Conference tarjoili kahden päivän mitalla ihmiskeskeistä älykaupunkikehitystä ja uusimpia ICT-ratkaisuja 6.–7. kesäkuuta Nokia Arenalla, Tampereella. Ideoista käytännön toteutukseen, #TSCEC konkretisoi sen, mitä metaversumi ja sen mahdollisuudet ovat. Tapahtuma järjestetään jälleen kesäkuussa 2024.

Tampere Smart City Expo & Conference tarjosi ideoita älykkään kaupungin kehittämiseen ja digitalisaatioon muun muassa Web3-teknologiaan, kestävyyteen, tekoälyyn ja liikkumiseen. Ensimmäiset askeleet kohti urbaania metaversumia on nyt otettu.

− Tampere on ottanut ensimmäiset askeleet kohti aidosti metaversumin mahdollisuuksia hyödyntävää kaupunkia. Tampere Smart City Expo & Conferencessa nähtiin paljon konkreettisia esimerkkejä metaversumin mahdollisuuksista ihmislähtöiselle kaupunkikehitykselle, sanoo Tampereen kaupungin elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtaja Teppo Rantanen.

Merkityksellisiä kohtaamisia Nokia Arenalla

Tampere Smart City Expo & Conferencen ohjelma ilahdutti ja kohtaamiset saivat kiitosta. Tapahtuma toimi yhteen tuovana alustana verkostoitumiselle ja keskusteluille.

− Tampere Smart City Expo & Conference toi meille paljon uusia, hyviä kontakteja. Meidän näkökulmastamme tapahtumassa olivat paikalla alan keskeiset toimijat. Saimme edistettyä yhteistyömallejamme sekä linkittämään toimijoita toisiinsa ja aktivoimaan jäsenistöämme – aidosti tehtyä ydintyötämme. Tapahtuma oli oikein onnistunut, osaltamme saimme sekä verkostoitua että verkottaa! Tulemme olemaan mukana myös ensi kerralla, sanoo Smart City Innovation Cluster’n toimitusjohtaja Pertti Kortejärvi.

− Expo on sujunut mukavasti, olemme käyneet hyviä keskusteluja ja kävijäkanta on ollut laadukasta. Ilmastoneutraalista datakeskuspalvelustamme on oltu todella kiinnostuneita. Paikkana ja sijaintina Nokia Arena on upea, myös tapahtumajärjestelyt ovat sujuneet hyvin. Ensi vuoteen toivomme yhä monipuolisempaa kattausta näytteilleasettajiin, sanovat Verne Global Finlandin Solutions Architect Van Vo ja Cloud Business Development Manager Timo Kemppainen.

Innovatiivisia osaajia ja ratkaisuja palkittiin tapahtumassa

Tampereen kaupungin Teknisen luovuuden palkinto jaettiin Tampere Smart City Expo & Conferencessa tiistaina.  Tunnustus myönnettiin Tommi Erosen ja Markku Ylösen kehittämälle innovatiiviselle tavalle varastoida uusiutuvaa energiaa niin sanottuun hiekka-akkuun. Innovaatio on maailmanlaajuisesti yksi lupaavimmista teknologioista, joka mahdollistaa tuuli- ja aurinkoenergian nopean kasvun.

Summit BRiDG3 Hackathon huipentui finaaliin tiistaina. 10 000 euron pääpalkinnon voittaja on Authbound, tunnistautumisalusta, joka mahdollistaa turvallisemman, suojatumman, mutta silti yksityisen Metaverse- ja Web3-tilan. Perusteluissa huomioitiin innovatiivinen lähestymistapa ja sitoutuminen muutoksen edistämiseen Web3-teknologian avulla.

Tampere Smart City Expo & Conference järjestetään seuraavan kerran 11.–12. kesäkuuta 2024.

Tampere Smart City Expo & Conferencen järjestävät yhteistyössä Tampereen kaupunki, Business Tampere ja Tampereen Messut -konserni. Tapahtumakokonaisuuden tuottaa Tampereen Messut -konserni. Tampere Smart City Expo & Conference on suunnattu älykaupunkikehityksen kehittämisverkostoille, yrityksille ja ekosysteemeille, ICT-sektorille, kunnille, kaupungeille ja oppilaitoksille sekä alan asiantuntijoille ja tulevaisuuden osaajille.

Lisätiedot:
tscec.fi/ #tscec #beyondtheabstract
Tapahtuman kuvagalleria tscec.fi/en/fair-info/for-the-media/
Mediatiedotteet tscec.fi/fi/category/tiedote/

Sami Siurola, projektipäällikkö, Tampereen Messut -konserni, sami.siurola@tampereenmessut.fi, +358 40 734 3589
Elina Uusitalo, markkinoinnin ja viestinnän suunnittelija, Tampereen kaupunki, elina.r.uusitalo@tampere.fi, +358 40 353 2978
Sirkka Laine, viestinnän asiantuntija, Tampereen Messut -konserni, sirkka.laine@tampereenmessut.fi, +358 40 612 9081


Takaisin uutisiin
Tiedotearkisto

OTA YHTEYTTÄ

Asiakaspalveluun

p. 0207 701 222

asiakaspalvelu[at]tampereenmessut.fi