Käytämme sivustolla evästeitä parhaan mahdollisen käyttökokemuksen tarjoamiseksi. Lue lisää tietosuojastammeSelvä

Etusivu » Tiedotteet » Tiedotearkisto

Tiedotearkisto

Tampereen Messut jatkaa Suuren Snadin tarinaa huhtikuussa


05.10.2019

Miniatyyri- ja pienoismallitapahtuma Suuri Snadi muuttaa Tampereelle huhtikuussa 2020. Tampereen Messut Oy järjestää Suuri Snadi -tapahtuman ensimmäistä kertaa Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa 18.–19.4.2020. Edelliset seitsemän vuotta Suuri Snadi on järjestetty Espoon Otahallissa, mutta jatkossa tapahtuman järjestelyoikeudet siirtyvät Tampereen Messuille. Tapahtuma keskittyy pienoismalleihin, pienoisrautateihin ja nukkekoteihin sekä nukke- ja nalleharrastajiin.

Nykyisen tapahtuman tuottaja ja Märklin Club of Finlandin puheenjohtaja Martti Rinteen mukaan Otahallissa järjestetyssä tapahtumassa seinät tulevat vastaan, joten on aika siirtyä isommille areenoille.

– Jos ei Tampereella onnistuta, niin sitten ei missään. Uusi tapahtumapaikka on iso askel eteenpäin, Rinne kuvailee odotuksiaan muuttouutisten jälkeen.

Alan harrastajien keskuudessa Suuri Snadi tunnetaan lämminhenkisenä ja harrastuneisuuteen keskittyvänä vuoden kohokohtana. Miniatyyri- ja pienoismallimaailman harrastajat arvostavat sitä, että Suomessa järjestetään kerran vuodessa juuri heidän intohimoiselle harrastukselleen suunnattu tapahtuma.

– Kun ensi keväänä ja tulevaisuudessa messuaika koittaa, haluamme, että harrastajat ja yhdistykset tuntevat edelleen tulevansa kotiin, Rinne Sanoo.

Tampereen alueen jenkkiauto harrastajien kerho FHRA huolehtii Suuren Snadin autojen pienoismallien esittelemisestä. Rautatiet ja pienoisrautatiet messuille tuo muun muassa Pirkanmaan Rautatieharrastajien Kerho Pirake ry. Pienoismallien ja rautateiden lisäksi messuhallin värikkäästä ilmeestä suuren osan kahlitsee käsityönä tehdyt nukkekodit, sisustustavarat, tekstiilit, huonekalut, nallet ja nuket. Valtakunnallinen Päijät-Hämeen Nukkekotiharrastajat ry on vastuussa Suuren Snadin nukkekotinäyttelyistä.

Yhdistyksen jäsen Aila Jeskasen mukaan nukkekotiharrastajat saapuvat Suureen Snadiin Lapin Inarista asti.

– Tapahtuma on harrastajille iso juttu. Messut on ihanteellinen paikka tavata toisia ja vaihtaa ideoita. Vaikka markkinat ovat pienet, emme kilpaile keskenään vaan kerromme avoimesti omista taidoistamme.

Isommat tilat, suuremmat suunnitelmat

Aikaisempina vuosina kaikki harrastusyhdistykset eivät ole mahtuneet mukaan tapahtumaan, mutta ensi vuodelle Tampereen Messujen projektijohtaja Mikael Wänskä lupaa kaksinkertaisen tilakapasiteetin Otaniemeen verrattuna.

– Kaikkien vanhojen yhdistysten lisäksi toivotamme uudet toimijat tervetulleiksi. Suurempi messuhalli mahdollistaa tapahtuman sisällön ja ohjelman kasvattamisen tulevina vuosina.

Suuren Snadin siirtyminen Tampereen Messuille mahdollistaa myös tapahtumamarkkinoinnin ja viestinnän kasvattamisen. Tapahtuman kotisivut siirtyvät Tampereen Messuille ja sivujen sisältö sekä ulkoasu uusitaan kuluvan syksyn aikana. Osoite pysyy samana (www.suurisnadi.fi) kuin tähänkin asti.

Suuri Snadi järjestetään 18.–19.4. samaan aikaan Keräilyn maailma -messukokonaisuuden kanssa. Keräilyn maailma -messuihin kuuluvat musiikkiin ja erityisesti levyihin keskittyvä Platta sekä keräilykulttuurin aarreaitta Keräily-messut. Martti Rinteen mukaan erityisesti Keräily-messut täydentävät Suuren Snadin kokonaisuutta loistavasti.

– Moni pienoismalleja ja miniatyyrejä harrastava on kiinnostunut myös keräilystä, Rinne kertoo.

Tulevana huhtikuun viikonloppuna Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa riittää kuhinaa. Suuren Snadin ja Keräilyn maailman lisäksi samaan aikaan järjestetään kaksi perinteistä kevään messutapahtumaa. Perjantaista sunnuntaihin 17.–19.4. A-hallissa järjestetään Piha & Koti ja E-hallissa Kotimaan Matkailumessut. Perinteiset messutapahtumat tuovat Suureen Snadiin lisää kiinnostuneita katselijoita, sillä yhdellä sisäänpääsylipulla pääsee osallistumaan koko viikonlopun messukattaukseen.

LISÄTIEDOT: www.suurisnadi.fi Twitter: @TampereenMessut, #SuuriSnadi
Tampereen Messut Oy, www.tampereenmessut.fi, etunimi.sukunimi@tampereenmessut.fi
Mikael Wänskä, projektijohtaja, p. 040 350 0445, Nette Kivimäki, viestinnän asiantuntija, p. 0400 448 455

Suuri Snadi – pienoismalli- ja miniatyyritapahtuma 18.–19.4.2020, Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen C-hallissa.


Takaisin uutisiin
Tiedotearkisto

OTA YHTEYTTÄ

Asiakaspalveluun

p. 0207 701 222

(arkisin 9–15) 

asiakaspalvelu[at]tampereenmessut.fi