Etusivu » Tiedotteet

Tiedotteet

 

Virtuaalimessut kiinnostivat verkossa – käsityöhuumaa tarjolla koko viikonlopun


13.11.2020

Tampereen Messujen ensimmäiset merkittävät täysin virtuaalisesti järjestettävät Suomen Kädentaidot -messut käynnistyivät tänään. Ensimmäisenä messupäivänä messuvieraat pääsivät sukeltamaan ainulaatuisesta 3D-messuaulasta live-ohjelman sekä ennakkoon nauhoitettujen ohjelmasisältöjen ja tuote-esittelyiden pariin. Messuille osallistuminen on maksutonta ja se tapahtuu selaimen kautta osoitteessa: www.kadentaidotvirtuaalisesti.fi. Virtuaalimessusivusto toimii parhaiten tietokoneella ja Mozilla Firefox -nettiselaimella. Virtuaalimessut ovat avoinna koko viikonlopun ympäri vuorokauden aina sunnuntaihin klo 23.59 asti.

– Tampereen Messut ei ole aiemmin järjestänyt näin suurta ja merkittävää virtuaalista messutapahtumaa. Tuntuu hyvin luontevalta, että juuri Suomen Kädentaidot -messut toimii tiennäyttäjänä virtuaalimessujen saralla. Kiinnostusta tällaiselle uudenlaiselle messutavalle onkin käsityöyrittäjien puolelta ollut. Sen todistavat kaikki näillä messuilla mukana olevat lähes 400 näytteilleasettajaa, Tampereen Messut Oy:n toimitusjohtaja Hannu Vähätalo kertoi avajaispuheessaan. 

– Kaikki on mahdollista, kun ensimmäisen kerran tehdään uutta. Valitettavasti virtuaalimessujen alustalla oli teknisiä haasteita, jotka ilmenivät esimerkiksi chat-keskusteluissa. Teemme kovasti töitä teknisen toteuttajamme kanssa parantaaksemme käyttäjäkokemusta lauantaina ja sunnuntaina. Toivommekin asiakkailtamme ymmärrystä ja kärsivällisyyttä. Virtuaalimessujen sisällöt olivat todella aktiivisessa käytössä, joten kuormitus yllätti meidät. Sadat videot ja Tampereen studiosta lähetetyt livelähetykset saivatkin siis innostuneen vastaanoton ja messujen suosittu muotinäytös hurmasi yleisön totuttuun tapaan, Suomen Kädentaidot -messujen projektipäällikkö JasminSaadetdin-Rikkinen kertoo.

Suomen Kädentaidot -virtuaalimessuhuuma jatkuu koko viikonlopun. Toisena messupäivänä luvassa on jännittäviä hetkiä, sillä silloin paljastetaan Taitoliiton valitsema Vuoden 2021 Käsityötekniikka. Ruudun taakse kannattakin kerääntyä, mikäli toivoo olevansa trendien aallon harjalla heti julkistamisesta lähtien. Ohjelma: Vuoden 2021 Käsityötekniikka julkistetaan.

Kaiken kaikkiaan virtuaalimessujen aikana tarjolla on 20 live-ohjelmalähetystä sekä yli 50 ennakkoon nauhoitettua ohjelmasisältöä. Tutustu virtuaalimessuihin.

”Osta suomalaista, tue paikallista”

Virtuaalimessujen aikana ehtii tehdä niin käsityötarvikehankintoja kuin ostaa valmiita tuotteita, joita pääsee ihastelemaan virtuaalimessujen Showroomissa 160 tuote-esittelyvideon verran. Lisäksi mukana on lähes 400 näytteilleasettajaa, joiden yrityssivuilta löytyvät yritysten yhteys- ja tuotetiedot, linkki verkkokauppaan sekä chat-mahdollisuus vuorovaikutukseen. Tänä vuonna käsityöyrittäjien tukeminen on ensiarvoisen tärkeää ja virtuaalimessuilla se onnistuu leikiten.

– Haastamme tänä vuonna ihmiset ostamaan suomalaisia ja paikallisia tuotteita lahjaksi. Nyt jos koskaan paikallisten tukeminen on tärkeää. Käsityöyrittäjyydellä on merkittävä rooli suomalaisessa käsityökulttuurissa ja siitä meidän kaikkien nyt pitäisi pitää huoli ja antaa tukemme, Taito Myymälät Oy:n toimitusjohtaja ja Kenkäveron johtaja Anne Ossi kertoo. Uutinen: Virtuaalimessuilta apua käsityöyrittäjien ahdinkoon.

Suomen Kädentaidot on Euroopan suurin käsi- ja taideteollisuusalan messutapahtuma. Fyysisesti järjestetyssä tapahtumassa on ollut vuosittain noin 700 näytteilleasettajaa ja noin 50 000 kävijää. Tampereen Messut Oy ja Taito Pirkanmaa ry järjestävät yhteistyössä Suomen Kädentaidot -messut. Vuonna 2020 järjestettävät Suomen Kädentaidot -virtuaalimessut ovat ensimmäiset Tampereen Messujen pitämät täysin virtuaaliset messut.

LISÄTIEDOT:
www.kadentaidot.fi, www.kadentaidotvirtuaalisesti.fi,  @suomenkadentaidot, #Kädentaidot
Tampereen Messut Oy, www.tampereenmessut.fi, etunimi.sukunimi@tampereenmessut.fi

Jasmin Saadetdin-Rikkinen, projektipäällikkö, p. 040 135 0110, @JSaadetdinR

Maiju Kari, digikehityspäällikkö, p.040 550 5254, @Maiju_Kari

Nelly Rauhala, viestinnän asiantuntija, p. 044 484 2910 @NellyRauhala


< Takaisin tiedotteisiin
 

 

Liity Tampereen Messujen tiedotuslistalle ja pysyt perillä siitä, mitä meillä päin on meneillään. Voit tilata tiedotteet myös kätevänä RSS-syötteenä.

Tilaa RSS-syöte »

Tiedotearkisto

OTA YHTEYTTÄ

Asiakaspalveluun

p. 0207 701 222

(suljettu joulu-tammikuu) 

asiakaspalvelu[at]tampereenmessut.fi