Etusivu » Tiedotteet » Tiedotearkisto

Tiedotearkisto

#Hevoset: Suomen suurin hevosalan tapahtuma Tampereella 8.–9.4.


27.03.2017

Suomen suurin hevosalan messutapahtuma Hevoset-messut juhlistaa 100-vuotiasta Suomea ja 110-vuotiasta suomenhevosta 8.–9.4.2017 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Ohjelmassa kisataan, opitaan asiantuntijoilta, tototaan, nähdään rotuvalioita ja kuullaan kasvavista trendeistä kuten ratsastusmatkailusta. Lauantaina jaetaan kahdeksatta kertaa Vuoden Kavionjälki -tunnustus. Ronja Salmen juontamilla Hevoset-messuilla on tänä vuonna 210 näytteilleasettajaa.

Kahdelle messupäivälle on koottu jälleen monipuolisesti mieleenpainuvaa ohjelmaa hevosalan laajalta kentältä aina ratsastuksesta keppihevosiin, raveihin, varusteisiin ja hevosen ruokintaan ja hoitoon ulottuen. Uutta sisältöä on luvassa niin ohjelman kuin tuotteiden ja palveluiden osalta. Ohjelmassa on muun muassa estekilpailuja, rotuesittelyjä ja varsanäyttelyn finaali. Suurimmat muutokset edellisiin Hevoset-messuvuosiin ovat rotu- ja lajiesittelyn laajentuminen molemmille messupäiville sekä sunnuntain aukioloaikojen aikaistaminen aamuyhdeksään.

Ohjelmassa uusi ratsastuslaji, ratsastusmatkailua, luentoja sekä kovatasoiset estekilpailut

Working Equitation on vahvassa nosteessa oleva ratsastuslaji, johon päästään tutustumaan sunnuntaina. Laji yhdistelee koulu-, este- ja lännenratsastusta ja messuilla sitä ovat esittelemässä Jaakko Nuotio ja Pirjo Tani-Koivula: radalla nähdäänkin sukupuolten taistelun finaali. Ratsastusmatkailu on kasvava ala ja elämyksellinen tapa matkustaa ja tutustua vieraisiin kulttuureihin, siitä keskustelevat Katja Ståhl sekä Horsexploren Riitta Kosonen. Hevosmiehenäkin tunnettu nuori yrittäjä KoruMies Arvi ilahduttaa osastollaan ja haastatteluissa, ja messut juontaa monitaituri-mediapersoona Ronja Salmi.

Lauantaina luvassa on erityisen kiinnostavia luentoja. Hevosurheilusta kansainvälisenä markkinana ja mahdollisuutena on kertomassa maailmantähtiä hevoskaupoissa konsultoiva Marjukka ”Maucca” Kärki ja Marko Björs käsittelee vastuullista valmentautumista. Esteratsastaja-valmentaja Mikael Forstén vetää lauantain esteratsastusklinikan ja sunnuntain kouluratsastusklinikasta vastaa hallitseva kouluratsastuksen senioreiden Suomen mestari Anna von Wendt. Kiintoisaa luentosisältöä on myös tohtori David Marlinin hevosen mahahaavaa ja sen aiheuttajia käsittelevät luennot molempina messupäivinä sekä sunnuntain Tähtiravurin ainekset -keskustelupaneeli. Kovatasoiset estekilpailut järjestetään molempina päivinä, sunnuntain kisan voittajat saavat paikan Helsinki International Horse Show:n kisoihin.
Lue lisää: www.hevosmessut.fi (Ohjelma)

Mediatilaisuus

Vuoden Kavionjälki -tunnustuksen jako
Lauantaina 8.4. klo 13.05–13.15, Hankkija-areena, A-halli

Suomen Ratsastajainliiton ja Suomen Hippoksen hallitukset jakavat Vuoden Kavionjälki -tunnustuksen vuosittain henkilölle/henkilöille tai taholle, joka on ansioitunut hevosurheilussa, hevosjalostuksessa, hevostaidoissa, koulutus- ja liiketoiminnassa tai joka on lisännyt hevosalan arvostusta ja tunnettuutta.

Akkreditoidu Hevoset 2017 -messuille ennakkoon viimeistään 4.4.2017: www.hevosmessut.fi (Medialle)

Kuvat, videot, tiedotteet ja muu mediamateriaali: www.tampereenmessut.fi/materiaalipankki
Hevoset 2017 -messut 8.–9.4.2017 Tampereen Messu-ja Urheilukeskuksen A- ja E-hallissa. Auki la 8.4. klo 9–19 ja su 9.4. klo 9–17. Liput ennakkoon osoitteesta www.ticketmaster.fi (hinnat sis. toimituskulut 2,50 €): aikuiset 16 €, opiskelijat ja eläkeläiset (voimassa olevalla kortilla) 13 €, nuoret 7–15 v (ikä todistettava) 13 €, lapset alle 7 v aikuisen seurassa maksutta. Kahden päivän ranneke 20 €. Ryhmälippu 10 € Tampereen Messujen verkkokaupasta tai paikan päältä (ryhmässä vähintään 10 henkilöä). Hevoset-messut järjestää Tampereen Messut Oy.

LISÄTIEDOT: www.hevosmessut.fi
Facebook: www.facebook.com/Hevosmessut, Twitter: @TampereenMessut, #Hevoset
Tampereen Messut Oy, www.tampereenmessut.fi, etunimi.sukunimi@tampereenmessut.fi
Veli-Pekka Rouvali, projektipäällikkö, p. 050 516 4005, @VelluRouvali1
Tanja Järvensivu, tapahtuma- ja viestintäpäällikkö, p. 050 536 8133, @TanjaJarvensivu
Jenna Antila, tiedottaja p. 040 172 1188, @Jenna_messuaa


Takaisin uutisiin
Tiedotearkisto

OTA YHTEYTTÄ

Asiakaspalveluun

p. 0207 701 222

asiakaspalvelu[at]tampereenmessut.fi