Käytämme sivustolla evästeitä parhaan mahdollisen käyttökokemuksen tarjoamiseksi. Lue lisää tietosuojastammeSelvä

Etusivu » Tiedotteet » Tiedotearkisto

Tiedotearkisto

Kotimaisen elintarviketeollisuuden tulevaisuutta puidaan 13.–14.9. Tampereella


30.08.2017

Pärjääkö kotimainen leipomoteollisuus ilman automaatiota tai millä reseptillä perinteiset rieväleipurit menestyvät jatkossa vientimarkkinoilla? Elintarviketeollisuuden toimijoiden isot investoinnit, kehityshankkeet sekä startupien innovaatiot puhuttavat Elintarviketeollisuus-messuilla 13.–14.9.2017 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Leipomoalan Suomi 100 vuotta -kilpailu käydään messujen yhteydessä.   

Itsenäisyyden juhlavuoden innoittamat koristetyöt toteutetaan ja kootaan paikan päällä esimerkiksi piparitaikinasta tai sokerimassasta. Ammattikouluopiskelijat kisaavat 13.9. ja leipomo-konditoria-alan yritysten välinen kilpailu toteutetaan 14.9. Kilpailun jälkeen koristetyöt huutokaupataan ja tulot lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen. Kilpailun järjestää Suomen Leipuriliitto yhteistyökumppaneineen.    

Teemoina ekologinen ruoantuotanto, kuluttajakäyttäytyminen ja kansainvälinen ruokavienti

Elintarviketeollisuudessa etsitään kiivaasti tapoja uudistua. Messujen ohjelmassa keskitytään siihen, että eri alojen asiantuntijat esittelevät elintarviketeollisuuteen siirrettäviä ideoita, joista voidaan jalostaa tulevaisuuden kysyntään vastaavia palveluita ja tuotteita. Lisäksi elintarviketeollisuuden tutkimuksesta ja kehityksestä vastaavat asiantuntijat ovat alustamassa keskusteluja uusista ruoantuotantotavoista ja -teknologioista, brändäyksestä ja markkinoinnista sekä kuluttajakäyttäytymisen muutoksista.

Keskiviikko 13.9. on ohjelmasisällöltään messujen kovien faktojen päivä, jolloin keskitytään etenkin alan turvallisuuteen, tuotantoon ja liiketoimintaan. Torstaina 14.9. keskiössä on tuotekehitys, vienti ja kuluttajan näkökulma. Tapahtuman ohjelmakonsepti on uudistunut ja jaoteltu kolmeen sisällölliseen teemaan: Insight, Game Changers ja Out of the Box. Lue lisää: www.elintarviketeollisuus.fi (Ohjelma)

Elintarviketeollisuus-messut kokoavat yhteen päättäjät ja yritykset ratkomaan koko alaa koskevia liiketoiminnan haasteita, investoimaan uusiin tuotantokoneisiin sekä rakentamaan yhteistyöverkostoja. Juuri elintarviketeollisuuden tarpeisiin kohdennetussa tapahtumassa alan yritykset esittelevät, mitä tarvitaan laajemman mittakaavan elintarviketuotantoon aina koneista ja laitteista logistiikkaan sekä työturvallisuuteen.

Pohjoismaiden merkittävimmät elintarviketeollisuuden messut

Vuodesta 2005 järjestetty Elintarviketeollisuus on Pohjoismaiden johtava elintarviketeollisuuden ammattimessutapahtuma, joka kattaa elintarviketeollisuuden koko kaaren alkutuotannosta loppukäyttäjään ja kierrätykseen. Viidettä kertaa järjestettävä tapahtuma kattaa elintarviketeollisuusalan koko kaaren aina alkutuotannosta loppukäyttäjään ja kierrätykseen. Vuonna 2014 messuilla vieraili yli 3300 alan ammattilaista.

Tampereen Messut Oy järjestää tapahtuman yhteistyössä Lihakeskusliitto ry:n, Elintarviketeollisuusliitto ry:n, Suomen Leipuriliitto ry:n ja Suomen Pakkausyhdistys ry:n kanssa.

Median ennakkoakkreditoituminen viimeistään 11.9.2017: www.elintarviketeollisuus.fi (Medialle)

Kuvia, tiedotteita ja muu mediamateriaali materiaalipankissamme: www.tampereenmessut.fi (Medialle)

Messuinfo: Elintarviketeollisuus-messut, Tampereen Messu- ja Urheilukeskus (A-halli), avoinna kävijöille ke 13.9. klo 9–17 ja to 14.9. klo 9–16.

LISÄTIEDOT: www.elintarviketeollisuus.fi, Facebook: @Elintarviketeollisuus, Twitter: @TampereenMessut, #Elintarviketeollisuus

Tampereen Messut Oy, www.tampereenmessut.fi, etunimi.sukunimi@tampereenmessut.fi
Facebook: @TampereenMessut, Twitter: @TampereenMessut
Mikael Wänskä, myyntiryhmäpäällikkö, p. 040 350 0445
Meri Mattila, tiedottaja, p. 0400 914 877, @MeriTMattila


Takaisin uutisiin
Tiedotearkisto

 

OTA YHTEYTTÄ

Asiakaspalveluun

p. 0207 701 222

(arkisin 8–16)