Etusivu » Tiedotteet » Tiedotearkisto

Tiedotearkisto

Neljät ammattimessut ja Työterveyspäivät yhtä aikaa Tampereella


27.08.2018

Turvallisuus- ja riskienhallinta-alan sekä työkyvyn ja -hyvinvoinnin kehittämisestä kiinnostuneet ammattilaiset kokoontuvat Pohjoismaiden suurimpaan alan ammattitapahtumaan syyskuussa Tampereelle. Usean alan ammattimessut ja seminaarit yhdistävässä tapahtumakokonaisuudessa kuullaan runsaasti eri alojen asiantuntijapuheenvuoroja ja käydään keskusteluja yhteiskunnallisista ilmiöistä ja tulevaisuuden näkymistä. Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa järjestetään 11.–13.9. Turvallisuus-, EuroSafety- ja Työhyvinvointi-messut sekä 11. –12.9. Työterveyslaitoksen Työterveyspäivät. Lisäksi 12.–13.9. toteutetaan Logistiikka-messut. Tapahtumissa on yhteensä yli 330 näytteilleasettajaa.

– Hyvinvointi ja turvallisuus kulkevat aina käsi kädessä ja nämä teemat on hyvin esillä messuilla. Työn toimintamalleja tulee kehittää nykytarpeita vastaaviksi ja messut on mitä parhain paikka hakea uusia ideoita kehittämistyöhön. On myös tärkeää verkostoitua keskeisten kumppaneiden kanssa, sanoo Tampereen kaupungin riskienhallinta- ja turvallisuuspäällikkö Jouni Perttula. Katso video.   

– Varsinaista pelastustoimintaa tapahtumassa esittelee tieliikennepelastushanke, johon liittyviä näytöksiä nähdään messuilla. Turvallisuustaitojaan ja -kykyjään pääsee testaamaan leikkimielisessä pakohuonepelissä, kertoo Pirkanmaan pelastuslaitoksen pelastusjohtaja Olli-Pekka Ojanen. Katso video.

Palo- ja pelastusalan Turvallisuus-messuilla toteutetaan ensimmäistä kertaa Suomessa järjestettävä Road Rescue - tieliikennepelastuskoulutus sekä kuullaan esimerkiksi esteettömyydestä hätätilanteissa,  vammaisten kohtaamisesta pelastustilanteissa ja kiinteistöjen paloturvallisuudesta. Kyberturvallisuuden asiantuntija, Aalto-yliopiston professori Jarno Limnéll puhuu siitä, millaisiin uhkiin meidän suomalaisten pitää jatkossa varautua ja millainen vaikutus teknologian kehityksellä ja Venäjällä on turvallisuuteemme.

EuroSafety- ja Työhyvinvointi-messuilla on luvassa on kymmeniä asiantuntijapuheenvuoroja, workshoppeja sekä toiminnallista nähtävää paitsi itsensä johtamisesta ja mindfulnessista myös työpaikan turvallisuudesta, päihteiden käytön muuttumisesta ja työilmapiiristä.

Lue lisää aiheista ja puhujista: Ohjelma (EuroSafety, Turvallisuus, Työhyvinvointi)

Työterveyspäivät: Miten päästä eroon teknostressistä? Mitä ovat tulevaisuustabut?

Työterveyspäivien kaksipäiväinen seminaari tarjoaa monipuolisen katsauksen työterveyden ammattilaisia askarruttaviin aiheisiin. Avajaisseminaarin aiheena on Ihminen ja älykäs teknologia. Seminaarin avaa Työterveyslaitoksen pääjohtaja Antti Koivula ja johtamisen professori Alf Rehn jatkaa Tulevaisuustabuista. Tampereen yliopiston tutkijatohtori Jaana-Piia Mäkiniemi kertoo, miten teknostressistä päästään teknoimuun ja Työterveyslaitoksen vanhempi tutkija Virpi Kalakoski, miten aivotyöstä saadaan sujuvampaa. Lue lisää: Ohjelma (Työterveyspäivät) / Katso Video: Työterveyspäivät: “Aivotyön vaatimukset  on huomioitava paremmin”

Ennakkoakkreditoituminen messuille ja Työterveyspäiville 7.9. mennessä: www.turvallisuusalatampereella.fi (Medialle).
Haastattelupyynnöt: meri.mattila(at)tampereenmessut.fi.

Twitter: Seuraa @TampereenMessut ja osallistu keskusteluun hashtageilla #TurvallisuusTampere2018, #Turvallisuus, #EuroSafety, #Työhyvinvointi, #Logistiikka, #ttpaivat

Kuvat, videot sekä muut mediamateriaalit: www.tampereenmessut.fi/medialle/materiaalipankki

Messutapahtumat järjestää Tampereen Messut Oy pääyhteistyökumppaneinaan Suomen Työsuojelualan Yritysten Liitto STYL ry ja Suomen Palokalustoliikkeiden Yhdistys SPLY ry. Työterveyslaitos järjestää Työterveyspäivät.

LISÄTIEDOT: www.turvallisuusalatampereella.fi
Tampereen Messut Oy, www.tampereenmessut.fi, etunimi.sukunimi@tampereenmessut.fi
Veli-Pekka Rouvali, projektipäällikkö, p. 050 516 4005, @VelluRouvali1
Meri Mattila, viestinnän asiantuntija, p. 0400 914 877, @MeriTMattila
Työterveyslaitos / Työterveyspäivät: Kristiina Kulha, viestintäpäällikkö, p. 040 548 6914, kristiina.kulha@ttl.fi


Takaisin uutisiin
Tiedotearkisto

OTA YHTEYTTÄ

Asiakaspalveluun

p. 0207 701 222

asiakaspalvelu[at]tampereenmessut.fi