Käytämme sivustolla evästeitä parhaan mahdollisen käyttökokemuksen tarjoamiseksi. Lue lisää tietosuojastammeSelvä

Etusivu » Tiedotteet » Tiedotearkisto

Tiedotearkisto

SGGF: Laajempi kuin koskaan – Vuoden Liikuntapaikka palkitaan torstaina


13.03.2017

Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa tämän viikon lopulla 16.–17.3.2017 järjestettävillä liikunta- ja hyvinvointialojen ammattimessuilla kohtaavat toisensa jälleen liikunnan ja hyvinvoinnin, liikuntapaikka- ja viherrakentamisen, virkistysalueiden, kunto- ja terveysliikunnan sekä fysioterapian ja kuntoutuksen ammattilaiset. Samanaikaisesti 15.–16.3. järjestetään Kuntotestauspäivät. Ohjelmassa korostuvat urbaania kaupunkitilaa hyödyntävät lajit kuten street workout, frisbeegolf, parkour ja skeittaus. Avajaispäivänä luovutetaan vuosittainen Vuoden Liikuntapaikka -tunnustus, joka nostaa esille erikoisosaamista vaativaa liikuntapaikkarakentamista. Sportec-, Gymtec-, Greentec- ja Fysiotec-messut ovat avoinna torstaina klo 10–17 ja perjantaina klo 10–16.

Ohjelmassa ME-yrityksiä, urbaanien lajien esittelyä, kovia nimiä ja isoa asennetta

Messuilla on mukana eri lajeista tuttuja menestyneitä urheilijoita, joiden suorituksia pääsee ihailemaan ja tietysti oppimaan huippu-urheilijan tekniikasta. Torstaina Eleiko Functional Arealla luvassa on kahdet painonnostotreenit maailman huipulta: treenit vetää Rion olympialaisissa Suomea edustanut painonnoston Suomen mestari Anni Vuohijoki. Paikalla on myös penkkipunnerruksen maailmanmestari ja ME-miehiä. Frisbeegolfia esittelee vuoden 2016 Suomen ja Euroopan mestari Leo Piironen, joka yrittää kerran päivässä maailmanennätystä. Rajoja rikkovaa asennetta tuo molempina messupäivinä pyörätuolikelauksen Rion paralympialaisten pronssimitalisti Henry Manni, joka kertoo rajoitteet ovat vain omassa päässä -asenteesta ja harjoittelustaan. Torstaina Hollannin Suurin pudottaja -tv-ohjelmassakin valmentanut Kelby Jongen puhuu personal trainereiden hyödyistä liikuntakeskuksille.

Seminaarisisällöissä sukelletaan moneen ammattilaista kiinnostavaan teemaan. Liikuntaa tukeva leikkipuisto kaikille -hanketta esitellään torstaina. Design for all -ajatteluun perustuvan leikkipuiston suunnittelussa otetaan erityisesti huomioon lapset, joilla on erilaisia kognitiivisia tai liikunnallisia vammoja. Muissa seminaareissa käsitellään muun muassa liikunta- ja hyvinvointialan yrittäjyyttä sekä liikunta-alueiden älykästä valaistusta. Kuntotestauspäivät tarjoaa torstaina kaksi maksutonta luentoa SGGF-messujen kävijöille. Toinen käsittelee suomalaisia liikuntateknologioiden käyttäjänä ja toinen valottaa tehoanalyysin käyttöä suorituskyvyn ennustamisessa pyöräilyssä, ja analyysin hyödyntämistä myös harjoittelussa.
Lue lisää: www.sggf.fi (Ohjelma, Uutiset)

Mediatilaisuudet

Vuoden Liikuntapaikka -tunnustuksen jako torstaina 16.3.2017 klo 11.00, Sporttikylä, A-halli

Vuosittaisen Vuoden Liikuntapaikka -palkinnon luovuttavat valtion liikuntaneuvoston rakentamisjaoston puheenjohtaja, kansanedustaja Timo Heinonen ja ylitarkastaja Mauri Peltovuori opetus- ja kulttuuriministeriön liikuntayksiköstä. Vuoden Liikuntapaikan valitsevat vuosittain opetus- ja kulttuuriministeriön liikunnan vastuualueella toimivat liikuntapaikkarakentamisen virkamiehet yhdessä aluehallintovirastojen liikuntatoimesta vastaavien viranhaltijoiden kanssa.

Ennakkoakkreditoituminen SGGF-messuille ja mediatilaisuuteen viimeistään keskiviikkona 15.3.2017: www.sggf.fi (Medialle)

Haastattelupyynnöt: viestinta@tampereenmessut.fi
SoMe: Seuraa @TampereenMessut (Twitter), facebook.com/sggfmessut
Kuvat, videot, tiedotteet sekä muut mediamateriaalit: www.tampereenmessut.fi/materiaalipankki

LISÄTIEDOT: www.sggf.fi / Facebook: facebook.com/sggfmessut, Twitter: @TampereenMessut, #SGGF #Sportec #Greentec #Gymtec #Fysiotec
Tampereen Messut Oy, www.tampereenmessut.fi, www.facebook.com/tampereenmessut, etunimi.sukunimi@tampereenmessut.fi
Mikael Wänskä, projektipäällikkö, 040 350 0445
Tanja Järvensivu, tapahtuma- ja viestintäpäällikkö, 050 536 8133, @TanjaJarvensivu
Jenna Antila, tiedottaja, 040 172 1188, @Jenna_messuaa


Takaisin uutisiin
Tiedotearkisto

 

OTA YHTEYTTÄ

Asiakaspalveluun

p. 0207 701 222

(arkisin 8–16)