Etusivu » Info » Vastuullisuus

Vastuullisuus

TAMPEREEN MESSUT -KONSERNI KOHTI YHÄ VASTUULLISEMPAA TAPAHTUMATUOTANTOA

 

Meille Tampereen Messut -konsernissa on tärkeää, että toimintamme on kestävää pitkälle tulevaisuuteen. Haluamme toimia vastuullisesti sekä alati ekologisemmin ja olemme sitoutuneet kehittämään toimintaamme jatkuvan parantamisen periaatteen mukaisesti. 

 

Tampereen Messut -konserni on sitoutunut Suomen luonnonsuojeluliiton omistamaan Ekokumppaneiden Ekokompassi-ympäristöjärjestelmään. Ekokompassi-sertifikaatin mukaisesti Tampereen Messut sitoutuu noudattamaan toimintaansa koskevaa ympäristölainsäädäntöä ja -määräyksiä sekä kartoittaa ympäristöasioiden hallinnan nykytilaa ja tunnistaa merkittävimmät ympäristövaikutukset. Tampereen Messut -konserni on laatinut ympäristölupauksen, jolla sitoutuu ympäristövaikutusten vähentämiseen jatkuvan parantamisen periaatteen mukaisesti. Ekokompassi-sertifikaatti perustuu kansainvälisiin ympäristöjohtamisen standardeihin. 

 

Sähköautoille on sijoitettuna omat latauspisteet Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksella. Tapahtumatuotantomme  messujätteinä syntyvät kirkaskalvomuovit ja pahvien hävittäminen murskataan jätepaalaimia käyttäen. Tampereen Messut -konsernin halleissa ovat käytössä kierrätysastiat pahville, sekajätteelle, muovipulloille ja biojätteelle. Hiilijalanjälkeä pienentää myös messumattojen tehostettu kierrätys: kaikki tapahtuma-aikaiset matot kierrätetään Suomen Messukierrätys Oy:n toimesta. Uudenlainen konsepti on ainutlaatuinen Suomessa.

 

Toukokuussa 2020 Tampereen Messut -konserni istutti Alihankintametsä-hiilinielun. Suomen johtavana teollisuustapahtumana Alihankinta on konsernin ammattimessuista suurin vuosittain toteuttava tapahtumakokonaisuus, joten oli luontevaa istuttaa juuri Alihankintametsä. Noin 640 rauduskoivun taimea muodostavat pitkäikäisen aarteen, sillä metsän elinaika on noin sata vuotta. Alihankintametsä sitoo nielun pysyvyyden aikana noin 250 tonnia hiilidioksidia maaperän ja puun biomassaan.Lukema vastaa noin 60 New Yorkin lennon kasvihuonepäästöjä. Luku perustuu kumppaniyritys Puuni Oy:n laskelmiin, jotka on tehty VTT:n tilastoihin perustuen. Puuni laskee messujen hiilijalanjäljen liike-elämässä yleisimmin käytetyimmän standardin eli GHG-protokollan mukaan, jolloin tuloksena saadaan luotettava luku mahdollistamaan Tampereen Messut -konsernille päästövähennysten ja hiilistrategian suunnittelu, auttaen siten hiilijalanjäljen kompensoimisessa.

 

Turvallisesti tapahtumiin
Yhteystiedot »
Yritys »
Henkilökunta
Palvelut »
Messujen tarina
Saapuminen toimistolle
Palaute
Uutiskirje
Tietosuojaseloste
Laskutustiedot
Vastuullisuus »
Messumatot vihreällä polulla
Ekokompassi-sertifioitua messutoimintaa
Alihankinnan oma puolen hehtaarin metsä

OTA YHTEYTTÄ

Asiakaspalveluun

p. 0207 701 222

asiakaspalvelu[at]tampereenmessut.fi