Etusivu » News

News


 

SGGF: Kaupungin panostaminen liikuntapaikkoihin on viesti koko Suomelle


30.11.2016

Liikunnan ja hyvinvoinnin ammattimessutapahtuma SGGF 2017 kutsuu liikunnan ja hyvinvoinnin, liikuntapaikka- ja viherrakentamisen, virkistysalueiden, kunto- ja terveysliikunnan sekä fysioterapian ja kuntoutuksen ammattilaiset jälleen 16.–17.3.2017 Tampereelle. Samanaikaisesti 15.–16.3.2017 järjestetään Kuntotestauspäivät. Pohjoismaiden suurimmassa liikunta-alan ammattimessutapahtumassa tutustutaan alan uutuuksiin, kartutetaan tietämystä seminaareissa ja tietoiskuissa ja päivitetään lajitietoisuutta kiinnostavissa lajinäytöksissä. Mukana on myös Liikkujan polku -verkosto ja tapahtumassa jaetaan Vuoden Liikuntapaikka 2017 -tunnustus.

Uusi Liikkujan polku -verkosto on mukana SGGF 2017 -messuilla. Liikkujan polku on avoin kohtaamispaikka, jonka ideana on yhteistuumin tuottaa käytännön ratkaisuja ja vaikuttaa liikkumisen edellytyksiin, jotta mahdollisimman moni liikkuisi itselleen sopivilla tavoilla ja voisi hyvin. Perusajatuksena on, että kaikki tavat liikkua ovat hyviä – pääasia on, että liike lisääntyy.
Lue lisää: www.sport.fi/verkostot/liikkujan-polku-verkosto

Liikuntapaikkoihin panostaminen viestii liikunnan isosta merkityksestä ihmisten hyvinvoinnissa

– Vuosina 2012–2018 Tampereen kaupunki panostaa yhteensä 65 miljoonaa euroa liikuntapaikkojen rakentamiseen tai peruskorjaamiseen. On hienoa, että kaupungin luottamus- ja virkamiesjohto ymmärtää liikunnan merkityksen ihmisten hyvinvoinnin kannalta. Kaupungin aktiivinen panostaminen liikuntapaikkoihin viestiikin koko Suomelle, että liikunnalla on iso merkitys ihmisten hyvinvoinnissa. Viime vuosina suurimmat liikuntapaikkahankkeet ovat olleet Tampereen uintikeskuksen, Tampereen stadionin ja Kaukajärven vapaa-aikatalon peruskorjaukset sekä Tesoman uusi palloiluhalli. Tulossa on vielä maauimala uintikeskuksen viereen sekä uusi jäähalli Tesomalle, ulkoliikuntaan taas on saatu useita uusia ja uudistettuja tekonurmikenttiä. Tampere on iso tapahtumakaupunki ja sillä on iso merkitys myös liikuntapaikkojen rakentamiseen, sillä kansainvälisissä urheilutapahtumissa on oltava laadukkaat kilpailuolosuhteet, toteaa Tampereen kaupungin liikuntajohtaja Pekka P. Paavola.

Vuoden Liikuntapaikka -palkinto nostaa esille erikoisosaamista vaativaa liikuntapaikkarakentamista

Tampereen liikuntapaikkainvestoinnit tuottivat hedelmää, kun Tampereen uintikeskus sai Vuoden Liikuntapaikka 2016 -tunnustuksen. Vuoden 2017 tunnustus jaetaan Sportec-messujen yhteydessä SGGF-tapahtumakokonaisuuden avajaispäivänä.

Vuoden Liikuntapaikan valitsevat vuosittain opetus- ja kulttuuriministeriön liikunnan vastuualueella toimivat liikuntapaikkarakentamisen virkamiehet yhdessä aluehallintovirastojen liikuntatoimesta vastaavien viranhaltijoiden kanssa. Kohteen tulee olla valmistunut tai peruskorjattu palkitsemista edeltäneen parin vuoden aikana, jolloin sen käytöstä ja toiminnallisuudesta on saatu kokemuksia. Palkinnolla halutaan nostaa esille erikoisosaamista vaativan liikuntapaikkarakentamisen merkitystä, arvoa ja tietoisuutta ja se on samalla tunnustus kohteiden rakennuttajien, suunnittelijoiden, rakentajien ja ylläpitäjien osaamiselle. Kiertopalkinnon ja kohteeseen jäävän pienoismallin lahjoittaa Tampereen Messut Oy.

Aiemmin palkitut: Joensuu Areena (2005), Kemiön Amospuisto (2006), Ylöjärven Liikuntakeskus (2007), Lahden kaupungin koordinoima Ylimaakunnallinen ulkoilu- ja luontomatkailuhanke (2008), Vantaan Energia Areena (2009), Kuopion kaupungin lähiliikuntapaikkaverkosto (2010), Oulun Hovinsuon skeittipuisto (2011), Kauhajoen koulukeskuksen liikuntahalli (2012), Espoon Honkahalli (2013), Harjavallan liikunta- ja uimahalli (2014), Kontiolahden Ampumahiihtokeskus (2015) ja Tampereen uintikeskus (2016).

Ohjelmassa vallataan urbaanit kadut – kaupunkitilaa hyödyntävä liikkuminen lisääntyy yhä

Toiminnallinen ja kattavan monipuolinen ohjelmasisältö täydentyy ja tarkentuu messujen lähestyessä. Keskeisiä varmistuneita teemoja ovat terveys ja hyvinvointi, liikuntatrendit sekä lasten ja nuorten liikuntatottumukset. Samaan aikaan messukokonaisuuden kanssa järjestetään Kuntotestauspäivät ja juhlitaan Suomen kunto- ja terveysliikuntakeskusten yhdistys SKY ry:n 15-vuotista taivalta.

Suomen Liikunnan Ammattilaisten SLA ry:n toteuttamassa Sporttikylässä järjestetään jälleen tietoiskuja ja esitellään tuttuja ja uudenkarheita lajeja. Tällä kertaa lajinäytöksissä keskitytään erityisesti kaupunkitilaa hyödyntäviin urbaaneihin liikuntamuotoihin kuten skeittaukseen, street workoutiin, frisbeegolfiin ja parkouriin.

LISÄTIEDOT: www.sggf.fi / Twitter: @TampereenMessut, #SGGF #Sportec #Greentec #Gymtec #Fysiotec
Tampereen Messut Oy, www.tampereenmessut.fi, facebook.com/tampereenmessut
Mikael Wänskä, projektipäällikkö, 040 350 0445, mikael.wanska@tampereenmessut.fi
Tanja Järvensivu, viestintäpäällikkö, 050 536 8133, tanja.jarvensivu@tampereenmessut.fi, @TanjaJarvensivu
Jenna Antila, tiedottaja, 040 172 1188, jenna.antila@tampereenmessut.fi, @Jenna_messuaa


< Takaisin tiedotteisiin
 

Join the Tampere Trade Fairs news list and stay informed of what is going on with us. A handy option is to order the news as an RSS feed.

Order the RSS feed »

Tiedotearkisto

CONTACT

Customer Service

tel. +358 (0)207 701 222

(Mon–Fri 9 am –3 pm) 

asiakaspalvelu[at]tampereenmessut.fi 

How can we help you?

0207 701 222

Open on weekdays 9 am - 3 pm