Etusivu » News

News


 

Tampereen Messut -konserni laajenee messurakentamisen alalle


13.12.2016

Tampereen Messut -konsernin vuosi 2016 onnistui hyvin ja ensi vuosi näyttää valoisalta. Konsernin liikevaihto on lähes 10,4 miljoonaa euroa, josta emoyhtiö Tampereen Messut Oy:n osuus on noin 7,5 miljoonaa euroa. Liikevoitto on yli 1,2 miljoonaa euroa. Konserni laajenee tapahtuma- ja ravintolatoiminnan ohella messurakentamisen alalle. Tampereen Messut Oy on ostanut messurakentaja Expotec Oy:n koko osakekannan 9.12.2016. Expotec Oy jatkaa toimintaansa erillisenä tytäryhtiönä. Konserniin kuuluvat ennestään emoyhtiö Tampereen Messut Oy:n lisäksi tapahtumatoimisto Finland Events sekä tytäryhtiöt Tavicon Oy ja Finnresta / Finland Restaurants Oy. Konsernin kaikkien yksiköiden toimitilat sijaitsevat Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa.

– Olemme ostaneet tamperelaisen messurakentajan Expotec Oy:n koko osakekannan ja yhtiöstä tulee Tampereen Messut Oy:n sataprosenttisesti omistama tytäryhtiö. Yrityskaupan myötä haluamme laajentaa konsernimme palvelutarjontaa vastaamaan yhä kokonaisvaltaisemmin asiakkaidemme ja eri tapahtumien tarpeita. Expotec Oy on toiminut menestyksellisesti alihankkijanamme messurakentamisessa ja jatkossa pyrimme takaamaan asiakkaillemme yhä parempia palveluja myös tällä puolella. Toki haemme myös uutta kasvua ja kannattavuutta konserniimme, sanoo toimitusjohtaja Hannu Vähätalo Tampereen Messut Oy:stä.

– Expotec Oy:ssä olemme tyytyväisiä tehtyyn yrityskauppaan ja odotamme innolla tiiviimpää yhteistyötä osana Tampereen Messut -konsernia. Ostimme marraskuussa tarra- ja tulostuspalveluja tarjoavan Creacut Oy:n liiketoiminnan ja kyseinen yritys fuusioidaan osaksi Expotec Oy:tä. Suurkuvatulosteiden käyttö tapahtumissa on lisääntynyt ja on hienoa saada laajennettua palveluvalikoimaamme myös tälle osa-alueelle. Tampereen Messut Oy:n tytäryhtiönä saamme tueksemme ison omistajan, mikä mahdollistaa toimintamme kehittämisen yhä paremmaksi, monipuolisemmaksi ja kokonaisvaltaisemmaksi. Messujen pitkäaikaisena alihankkijana tunnemme hyvin toistemme toimintatavat ja toimitilamme ovat sijainneet Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen yhteydessä jo vuodesta 2013 lähtien, joten yhteistyön tiivistäminen entisestään sujuu varsin luontevasti ja helposti, kertoo toimitusjohtaja Timo Ekdahl Expotec Oy:stä.


Tapahtumat vetävät väkeä Tampereella – messuilla ja tapahtumissa yli 156 000 kävijää

Tampereen Messut järjesti tänä vuonna 15 messutapahtumaa, joista yhdeksän kuluttajille ja kuusi ammattilaisille. Lisäksi Tampereen Messujen tapahtumatoimisto Finland Events toteutti 28 tapahtumaa, joista osa oli räätälöityjä yritystapahtumia ja osa yleisölle avoimia tapahtumia, tilaisuuksia ja konsertteja. Suurimmat messutapahtumat Suomen Kädentaidot ja Alihankinta saavuttivat molemmat kävijäennätykset ja myös muissa tapahtumissa kävijämäärät kasvoivat tai säilyivät aiemmalla tasolla. Lisäksi uudet Konepaja-messut ylittivät odotukset heti ensimmäisellä järjestämiskerralla.

Kävijöitä Tampereen Messujen järjestämillä ammatti- ja kuluttajamessuilla sekä Finland Eventsin Mega Outlet -tapahtumissa oli kuluvana vuonna 140 176. Näiden lisäksi Finland Eventsin muissa tapahtumissa oli noin 10 000 kävijää ja Tavicon Oy:n järjestämissä kongresseissa 6417 osallistujaa. Näytteilleasettajia oli 3475 (v. 2015: 3494) ja näyttelyneliöitä 54 535 m² (v. 2015: 71 784 m²). Asiakastyytyväisyysluvut olivat kävijöiden osalta 97 prosenttia (v. 2015: 96,2 prosenttia) ja näytteilleasettajien osalta 92 prosenttia, mikä kasvoi merkittävästi edellisestä vuodesta (v. 2015: 82,9 prosenttia).

Vuoden 2016 tapahtumia olivat mm. Asta Rakentaja, Sisustus, Mega Outlet kevät ja syksy, Konepaja, Nordic Welding Expo, Hevoset, Supermessut: Puutarha, Kotimaan Matkailumessut, April Fest, Keräily Kevät, Euro Safety, Työhyvinvointi, Logistiikka, Alihankinta, AlihankintaHEAT, Nordic Business Forum Live Stream, Suomen Kädentaidot, Keräily Syksy sekä TähtiAreena Live- ja Iskelmä Live -konsertit. Työterveyslaitos toteutti ensimmäistä kertaa myös Työterveyspäivät Tampereella.

Tampereen Messut Oy:n tytäryhtiö Finnresta vastasi ravintolapalveluista kaikissa TESCin lähes 250 tapahtumassa. Finnrestan liikevaihto on 2,3 miljoonaa euroa ja yhtiö saavutti tänä vuonna kaikkien aikojen parhaimmat asiakastyytyväisyysluvut. Toinen tytäryhtiö Tavicon Oy hoiti rekisteröinnit ja muita käytännön järjestelyitä 15 kongressissa. Kongressien rekisteröinti- ja muu rahaliikenne oli 2,8 miljoonaa euroa. Tavicon Oy:n liikevaihto on noin 0,5 miljoonaa euroa.


Case Alihankinta: Alihankinta 2016 -messut tuotti Pirkanmaalle 7,2 miljoonan euron tulot

Tampereen kiinnostavuus tapahtumakaupunkina on kasvanut ja täällä messujen suosio kasvokkaisten kohtaamisten mahdollistajana on pitänyt yhä pintansa. Messuilla ja tapahtumilla on myös iso taloudellinen merkitys Tampereen seudulle. Haaga-Helian ammattikorkeakoulun kanssa toteutetussa tutkimuksessa selvitettiin Alihankinta 2016 -messujen tulo- ja työllisyysvaikutuksia.

Tutkimustulosten mukaan Alihankinta-messut tuottaa Pirkanmaalle 7,2 miljoonan euron tuloinjektion, jonka välitön työllisyysvaikutus on 55,6 henkilötyövuotta. Alihankinta-messut lisäävät seudun hotellien ja ravintoloiden myyntiä 2,4 miljoonalla eurolla, jonka työllisyysvaikutus on 24,59 htv.

Keskimääräinen näytteilleasettaja käyttää messuosallistumiseensa 9102 euroa, mikä tarkoittaa 522 euroa / näyttelyneliö. Keskimääräinen messukävijä kuluttaa matkaansa 110 euroa. Pirkanmaan ulkopuolelta saapuvien keskikulutus on 135 euroa / kävijä ja pirkanmaalaisten 43 euroa / kävijä. Ensi vuonna Tampereen Messut Oy tutkii myös muiden tapahtumien taloudellisia vaikutuksia Tampereen seudulle.


Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa yli 560 000 kävijää

Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen (TESC) tiloja hallinnoivan Tampereen Messu- ja Urheilukeskus Oy:n liikevaihto on tänä vuonna 3,4 miljoonaa euroa. Monitoimikeskuksessa on kuluvana vuonna ollut yli 560 000 kävijää tähän mennessä (v. 2015: 664 089 kävijää). Kävijöistä noin puolet on urheilijoita tai urheilutapahtumien kävijöitä ja puolet muita tapahtumakävijöitä tai kokousvieraita. TESCin tiloissa järjestettiin 250 tapahtumaa, joista kokouksia oli 135, messuja, näyttelyitä, yritystapahtumia ja konsertteja 35, urheilutapahtumia noin 30 ja loput pienempiä tilaisuuksia. Lisäksi tapahtumien yhteydessä pidettiin erillisiä kokouksia ja seminaareja.


Vuosi 2017 on Suomen, Tampereen Messujen ja tapahtumien juhlaa

Ensi vuonna syytä juhlaan on satavuotiaan itsenäisen Suomen lisäksi myös 1967 perustetulla Tampereen Messut Oy:llä, joka täyttää 50 vuotta. Sekä Suomi 100 -juhlavuosi että messujen puolivuosisatainen taival näkyvät messujen ohjelmasisällöissä ja kulkevat rinta rinnan tapahtumien kanssa koko vuoden 2017 ajan.

Tampereen Messut -konsernilla on odotettavissa vilkas vuosi niin messujen, yritystapahtumien kuin myös kongressien ja seminaarien osalta. Tampereen Messujen ohjelmassa on 16 messutapahtumaa. Ammattimessupuolella järjestetään 25.–26.1. Verkosto, 16.–17.3. SGGF: Sportec, Greentec, Gymtec, Fysiotec, 10.–12.5. Finnclean, 13.–14.9. Elintarviketeollisuus ja 26.–28.9. Alihankinta. Kuluttajille on tarjolla 3.–5.2. Asta Rakentaja ja Sisustus, 11.–12.3. ja 2.–3.12. Mega Outlet, 8.–9.4. Hevoset, 21.–23.4. Supermessut: Puutarha, Kotimaan Matkailu, Outdoor Erä ja uusi Käsityö & Design sekä 17.–19.11. Suomen Kädentaidot. Lisäksi tapahtumatoimisto Finland Events ja Tavicon Oy toteuttavat muita tapahtumia vuoden 2016 tahtiin. Myös TESCin varauskalenteri lupaa vauhdikasta tapahtumavuotta 2017.


Tarkemmat tiedot tapahtumista:

www.tampereenmessut.fi, www.tesc.fi, www.finlandevents.fi, www.tavicon.fi.Lisätiedot:

Tampereen Messut -konserni / Tampereen Messu- ja Urheilukeskus Oy:

Hannu Vähätalo, toimitusjohtaja, p. 0500 620 806,
hannu.vahatalo@tampereenmessut.fi

Tanja Järvensivu, tapahtuma- ja viestintäpäällikkö, p. 050 536 8133,
tanja.jarvensivu@tampereenmessut.fi


< Takaisin tiedotteisiin
 

Join the Tampere Trade Fairs news list and stay informed of what is going on with us. A handy option is to order the news as an RSS feed.

Order the RSS feed »

Tiedotearkisto

CONTACT

Customer Service

tel. +358 (0)207 701 222

(Mon–Fri 9 am –3 pm) 

asiakaspalvelu[at]tampereenmessut.fi 

How can we help you?

0207 701 222

Open on weekdays 9 am - 3 pm