Etusivu » News

News


 

Verkosto 2017: Vuoden Verkostoteko -tunnustus ABB:lle


25.01.2017

Tänään Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa käynnistyneillä sähkö- ja tietoverkkojen ammattimessuilla jaettiin ensimmäistä kertaa Vuoden Verkostoteko -tunnustus, jonka sai teollisuus-, energia-, liikenne- ja infrastruktuurialoilla operoiva ABB Oy. Kaksipäiväisten Verkosto-messujen seminaarisisältö keskittyy aurinkoenergiaan ja pientuotantoon, ohjelmassa korostuu työturvallisuus ja uudet teknologiat. Tietoliikennealan toimijat verkostoituvat Verkkopäivillä. Ensimmäisistä Verkosto-messuista on kulunut 25 vuotta ja tapahtuma on juhlavuotenaan osuvasti historiansa laajin 169 näytteilleasettajalla ja 5455 näyttelyneliöllä. Viimeksi Verkosto järjestettiiin vuonna 2015, jolloin tapahtumassa oli 145 näytteilleasettajaa ja 4806 kävijää.

Verkkoliiketoiminta-alan uusi tunnustuspalkinto Vuoden Verkostoteko jaettiin Verkosto 2017 -messujen avajaispäivänä. Palkinnolla halutaan nostaa esille esimerkillisiä toimijoita alati kasvavalta alalta. Tunnustus myönnettiin ABB Oy:lle monitaajuusadmittanssimittaukseen perustuvasta maasulun suojaus- ja indikointimenetelmästä, joka mahdollistaa häiriöiden ja keskeytysten syiden nopeamman selvityksen, jotta vikapaikka on helpompi paikallistaa. Näin keskeytyksen laajuus saadaan rajattua minimaaliseksi ja sähköt palautettua mahdollisimman nopeasti takaisin asiakkaille. Palkinnon luovuttivat kansanedustaja Harri Jaskari ja Energiateollisuuden verkkoliiketoiminnasta vastaava johtaja Kenneth Hänninen.

– Ratkaisulla on laaja-alainen vaikutus kaikille sähkönkäyttäjille, koska se nopeuttaa kaapelivian paikantamista ja lyhentää keskeytysaikaa. Samalla sillä on merkittävä taloudellinen vaikutus verkkoyhtiöille, koska se pienentää keskeytyksestä aiheutuvia kustannuksia, kuvaa raadin edustaja Kenneth Hänninen.

– Menetelmä on täysin uusi ja mullistava, se mahdollistaa verkon maasulkusuojauksen ja vianpaikannuksen aivan uudella tavalla. Asia on todella ajankohtainen, sillä keskijännitejakeluverkkoja kaapeloidaan kovalla tahdilla, kuvaavat palkinnon vastaanottaneet Senior Principal Engineer Ari Wahlroos ja Senior Application Specialist Janne Altonen ABB Oy:stä.
Video: Vuoden Verkostoteko 2017: ”Luotettavuutta, tarkkuutta, nopeutta ja kattavuutta”

Ohjelmassa älykäs katuvalaistus, vikatilanteet ja työturvallisuus, tietoliikenneala tapaa Verkkopäivillä

Messujen ohjelmakokonaisuus tietoiskuineen ja työnäytöksineen on Verkosto-messujen historian monipuolisin. Ohjelmassa paneudutaan muun muassa erilaisiin vikatilanteisiin ja niiden ratkaisemiseen, älykkääseen katuvalaistukseen ja aktiiviseen työturvallisuuteen. Tietoliikennealan toimijat kokoontuvat Verkosto-messujen yhteydessä Teleprikaatin, FiComin ja STUL / Sähköinfon järjestämille Verkkopäiville. Ohjelmassa on muun muassa Viestintäviraston ajankohtaiskatsaus, Iot, lähiverkkotekniikat sekä 5G:n tekniikka ja ratkaisut.
Lue lisää: www.verkostomessut.fi (Ohjelma)

Mediamateriaalit, kuvat ja videot: www.tampereenmessut.fi/materiaalipankki

Verkosto esittelee sähkö-, tele- ja tietoverkkoihin, verkkotuotteisiin ja -palveluihin, sähköautoinfraan, tie- ja katuvalaistukseen sekä liikenteen informaatiojärjestelmiin liittyviä tuotteita ja palveluita. Tampereen Messut Oy toteuttaa Verkosto-messut yhteistyössä Energiateollisuus ry:n, Adato Energia Oy:n ja Teleprikaati Oy:n kanssa.

LISÄTIEDOT: www.verkostomessut.fi, @TampereenMessut, #Verkosto, facebook.com/verkostomessut,
Tampereen Messut Oy, www.tampereenmessut.fi, etunimi.sukunimi@tampereenmessut.fi
Raimo Pylvänäinen, projektipäällikkö, p. 0400 671 923
Tanja Järvensivu, tapahtuma- ja viestintäpäällikkö, p. 050 536 8133, @TanjaJarvensivu
Jenna Antila, tiedottaja, p. 040 172 1188, @Jenna_messuaa


< Takaisin tiedotteisiin
 

Join the Tampere Trade Fairs news list and stay informed of what is going on with us. A handy option is to order the news as an RSS feed.

Order the RSS feed »

Tiedotearkisto

CONTACT

Customer Service

tel. +358 (0)207 701 222

(Mon–Fri 9 am –3 pm) 

asiakaspalvelu[at]tampereenmessut.fi 

How can we help you?

0207 701 222

Open on weekdays 9 am - 3 pm