Etusivu » News » Tiedotearkisto

Tiedotearkisto

Alihankinta: Usko Suomeen valmistus- ja investointipaikkana vahva


27.09.2016

Kansainväliset Alihankinta 2016 -messut käynnistyivät tänään Tampereella. Torstaihin 29.9. asti Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen kaikki viisi hallia täyttyvät noin 1000 näytteilleasettajasta, jotka ovat saapuneet Tampereelle yli 20 eri maasta. Vuoden 2016 teemat ovat digitalisaatio ja johtaminen, ja keskiviikkona startupit kohtaavat teollisuusyritykset uudessa slush-henkisessä AlihankintaHEAT-tapahtumassa. Messut avasi Alihankinta 2016 -kumppaniyritys Sandvik Mining and Construction Oy:n paikallisjohtaja Jussi Maksimainen ja teemapuheen piti tulevaisuustutkija Ilkka Halava. LOGY ry palkitsi avajaisissa Vuoden Päähankkijana Isku-Yhtymä Oy:n Lahdesta ja Vuoden Alihankkijana Tampereen Tiivisteteollisuus Oy:n.

Avajaispäivän tiedotustilaisuudessa kuultiin avaajan, teemapuhujan ja palkittujen yritysten edustajien puheenvuorot. Lisäksi Tampereen kaupungin pormestari Anna-Kaisa Ikonen ja Pietarin varakuvernööri Sergei Movchan kertoivat Tampereella 26.–28.9. järjestettävästä Partneriaatista, jonka osallistujia vierailee myös messuilla. Partneriaatin tavoite on lisätä suomalaisten ja venäläisten pk-yritysten yhteistyötä.
Mediamateriaalit, kuvat, videot: www.tampereenmessut.fi/materiaalipankki/alihankinta
Lue lisää Partneriaatista: www.partneriat.com/en

Vuoden Päähankkija Isku-Yhtymä Oy ja Vuoden Alihankkija Tampereen Tiivisteteollisuus Oy

Suomen Osto- ja Logistiikkayhdistys LOGY ry jakoi Vuoden Päähankkija 2016 -tunnustuksen lahtelaiselle Isku-Yhtymä Oy:lle ja Vuoden Alihankkija 2016 -tunnustuksen sai Tampereen Tiivisteteollisuus Oy. Palkinnot vastaanottivat Isku-Yhtymästä toimitusjohtaja Arto Tiitinen sekä hankintajohtaja Juha-Matti Lähteenmaa ja Tampereen Tiivisteteollisuudesta toimitusjohtaja Matti Arpiainen sekä johtaja Aleksi Arpiainen. Palkinnot luovuttivat Suomen Osto- ja Logistiikkayhdistys LOGY ry:n hallituksen puheenjohtaja Olli-Pekka Juhantila ja palkintovaliokunnan puheenjohtaja Kari Sorjonen. Vuodesta 1987 lähtien jaetuilla tunnustuksilla halutaan edistää suomalaisen valmistavan teollisuuden kilpailukykyä tukevaa verkostoitumista.

Palkintovaliokunnan mukaan Isku-Yhtymä Oy on kolmannen polven perheyritys, joka on keskittänyt tuotannon kokonaan Suomeen mahdollistaen nopeat toimitusajat asiakkaille. Yritys uskoo vahvasti kotimaahan valmistuspaikkana investoiden yhteensä 20 miljoonaa euroa tuotantoon. Isku tekee itse levymäiset ja verhoillut tuotteet, niiden pintakäsittelyn sekä kokoonpanon ja on myös vetänyt alihankinnan lähes kokonaan ulkomailta Suomeen. Hankinnat on kokonaisuudessaan keskitetty harvemmille yrityksille ja yhteistyötä alihankkijoiden kanssa vaalitaan ja kehitetään.

Tampereen Tiivisteteollisuus Oy on vuonna 1943 perustettu perheyhtiö, joka palkitsijoiden mukaan on pystynyt määrätietoisella kehityksellä ja investoinneilla – niin tuotantoon kuin ihmisiin – kasvamaan ja tekemään erittäin positiivista tulosta myös haasteellisina aikoina. Yritys on erikoistunut tasotiivisteiden ja sovitelevyjen valmistukseen laajasti eri teollisuuden sektoreille. Yritys on panostanut ennakkoluulottomasti myös vientiin ja saavuttanut merkittäviä päänavauksia uusillakin markkinoilla – viennin osuus liikevaihdosta onkin lähes 50 %. Yrityksen vahvasta menestyksestä kertoo myös 90 % omavaraisuusaste.

HeatCamp parhaillaan käynnissä – huomenna positiivinen pöhinä kuumana AlihankintaHEATissa

Parhaillaan käynnissä olevalla AlihankintaHEATin HeatCampilla ketterät startupit pohtivat teollisuusyritysten antamia haasteita. Tavoitteena on synnyttää uutta liiketoimintaa ja rohkeaa keskustelua Alihankinnan tämän vuoden teemojen digitalisaation ja johtamisen ympärille. Huomenna AlihankintaHEATin ohjelmassa on HeatCampin tulosten pitchausta, paneelikeskustelu, verkostoitumista, startup-pöhinää sekä illanviettoa.
Lue lisää: www.finlandevents.fi/alihankintaheat

Vuodesta 1988 lähtien järjestetty Alihankinta esittelee koko Suomen teollisuuden ja sen kärkiyritykset. Viime vuonna messuihin tutustui 16 955 teollisuuden päättäjää ja asiantuntijaa. Tampereen Messut Oy:n pääyhteistyökumppaneita ovat Teknologiateollisuus ry, Kumiteollisuus ry, Muoviteollisuus ry ja Suomen Osto- ja Logistiikkayhdistys LOGY ry. AlihankintaHEATin järjestävät yhteistyössä Tampereen Messut Oy:n tapahtumayksikkö Finland Events ja Rapid Action Group Oy (RAG).

LISÄTIEDOT: www.alihankinta.fi, www.alihankintakolumni.fi, @Alihankinta, #Alihankinta, #AlihankintaHEAT
Tampereen Messut Oy, www.tampereenmessut.fi, etunimi.sukunimi@tampereenmessut.fi
Jani Maja, tuoteryhmäpäällikkö, p. 050 356 1325, @maja_jani
Tanja Järvensivu, tapahtuma- ja viestintäpäällikkö, p. 050 536 8133, @TanjaJarvensivu
Jenna Antila, tiedottaja, p. 040 172 1188, @Jenna_messuaa


Takaisin uutisiin
Tiedotearkisto

CONTACT

Customer Service

tel. +358 (0)207 701 222

(Mon–Fri 9 am –3 pm) 

asiakaspalvelu[at]tampereenmessut.fi 

How can we help you?

0207 701 222

Open on weekdays 9 am - 3 pm