Etusivu » News » Tiedotearkisto

Tiedotearkisto

Taito on pääasia – kotimainen käsityö vetoaa myös nuoriin


23.09.2016

Suomen Kädentaidot 2016 -messuilla taito on pääasia, nuoria kannustetaan yrittäjyyteen ja katseet kohdistetaan kotimaiseen vaatteeseen sekä trendikkääseen kierrätys-designiin. Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa 18.–20.11.2016 jo 21. kerran järjestettävä Suomen Kädentaidot on vuoden odotetuin tapahtuma sadoille käsityöyrittäjille, tuhansille alan ammattilaisille ja harrastajille sekä kotimaisista käsityötuotteista kiinnostuneille. Messuilla julkistetaan Taito-Finlandia -palkinto sekä Vuoden Artesaani 2016 ja Suomen Kädentaidot Uutuustuote 2016 -kilpailun voittaja. Messut juontaa muotitoimittaja Sami Sykkö.

– On ollut ilo huomata kuinka nuoret ovat löytäneet messutapahtuman. Vuosi vuodelta näillä messuilla käy yhä enemmän nuoria, se kielii kotimaisten tuotteiden arvostuksen lisääntymisestä ja käsityön vetovoimasta myös nuorten keskuudessa. Haluamme kannustaa nuoria osallistumaan, yrittämään ja tekemään, joten messuilla nähdäänkin mm. HAMK:n vaatetus- ja jalkinemuotoilijoiden mielenkiintoinen näyttely ja erillisellä PopUp-alueella nuoret 4H-yrittäjät esittelevät innovatiivisia tuotteitaan. Monipuolinen messuviikonloppu lupaa jälleen inspiroivia hetkiä ja uusia tuotteita niin nuorille kuin kokeneillekin messukävijöille, toteaa Suomen Kädentaidot -messujen projektipäällikkö Mervi Oksanen.

Taitokatu laajenee – näyttelyissä nahkaa ja nukkeja

Viime messuilta tuttu Taitokatu laajenee tänä vuonna ja mukana on 11 eri Taitoyhdistyksen lisäksi Taitoliiton koordinoima Taitolava. Letit, nutturat & neidot -nukkenäyttely esittelee Suomen Kädentaidot- messujen uudessa ilmeessä komeilevan lankaperuukin taituroineen Annariikka Qvistin yksityiskohtaisia nukkeja. Modus ry:n SQIN keskittyy nahkaan materiaalina ja MUSTA tuntuu! -lahjanäyttelyssä esillä on pääväriltään mustia lahjaesineitä, joita on mahdollista ostaa eri osastoilta. Messuilla palkitaan ja nähdään useiden käsityökilpailuiden satoa ja voittajatöitä. Lisätiedot näyttelyistä: www.kadentaidot.fi (Ohjelma)

Viidennen kerran jaettava Taito-Finlandia-tunnustus juhlistaa käsityö- ja taitokulttuuria

Vuosittain Suomen Kädentaidot -messuilla jaettava Taito-Finlandia on käsi- ja taideteollisuusalan tunnustuspalkinto, jolla halutaan huomioida merkittäviä käsityö- ja taitokulttuuria edistäviä asioita tai osaajia sekä lisätä alan tunnettuutta ja arvostusta. Voittajalle on luvassa 5000 euron palkintosumma ja Oiva Toikan Taito-Finlandialle suunnittelema lasiveistos. Palkinnon ovat aiemmin saaneet Ruokangas Guitars Oy (2012), valitsijana toimi muotoilukriitikko Kaj Kalin; Hattulan Kaakelitehdas Oy (2013), valitsijana vaatesuunnittelija Paola Suhonen; Lapuan Kankurit (2014), valitsijoina suunnittelijat Aamu Song ja Johan Olin sekä Sarpaneva Watches / Stepan Sarpaneva (2015), valitsijana suunnittelija Harri Koskinen. Tämän vuoden Taito-Finlandia-tunnustuksen valitsija julkistetaan lokakuussa.
Lue lisää: www.kadentaidot.fi (Kilpailut)

Keräily-messuilla vaalitaan vanhaa ja innostutaan keräilyharrastuksesta

Keräilyesineiden osto- ja myyntitapahtuma Keräily toteutetaan samanaikaisesti Kädentaitojen kanssa Messu- ja Urheilukeskuksen D-hallissa. Jo 49. kerran järjestettävän tapahtuman yli 70 näytteilleasettajan joukossa on niin yksityisiä keräilyharrastajia kuin osto- ja myyntiliikkeitäkin. Lisätiedot: www.kerailymessut.fi  

Suomen Kädentaidot on Euroopan suurin käsi- ja taideteollisuusalan messutapahtuma, joka tuo Tampereelle vuosittain yli 600 näytteilleasettajaa ja noin 40 000 messuvierasta. Suomen Kädentaidot järjestää Tampereen Messut Oy ja Taito Pirkanmaa ry. Keräily-messut toteuttaa Tampereen Messut Oy.

Suomen Kädentaidot- ja Keräily-messut, 18.–20.11.2016, Tampereen Messu- ja Urheilukeskus (A-, C-, D-, E -hallit), Avoinna: perjantai klo 10–18, lauantai klo 9–17, sunnuntai klo 10–17, Liput ovelta: Kolmen päivän lippu 20 €, päivälippu pe tai su 12 €, la 14 €. Samalla lipulla samana päivänä molempiin messutapahtumiin.

LISÄTIEDOT: www.kadentaidot.fi, www.kerailymessut.fi, SoMe: Facebook: facebook.com/Kadentaidot
Twitter: @TampereenMessut, Instagram: @suomenkadentaidot, #Kädentaidot #Keräily
Tampereen Messut Oy, www.tampereenmessut.fi, etunimi.sukunimi@tampereenmessut.fi www.facebook.com/tampereenmessut
Mervi Oksanen, tuoteryhmäpäällikkö, p. 0400 760 877, @OksanenMervi
Tanja Järvensivu, tapahtuma- ja viestintäpäällikkö, p. 050 536 8133, @TanjaJarvensivu
Jenna Antila, tiedottaja, p. 040 172 1188, @Jenna_messuaa


Takaisin uutisiin
Tiedotearkisto

CONTACT

Customer Service

tel. +358 (0)207 701 222

(Mon–Fri 9 am –3 pm) 

asiakaspalvelu[at]tampereenmessut.fi 

How can we help you?

0207 701 222

Open on weekdays 9 am - 3 pm