Etusivu » News » Tiedotearkisto

Tiedotearkisto

Verkosto 2017: Suurin yksittäinen piristysruiske Suomen teollisuudelle


31.10.2016

Sähkö- ja tietoverkkoalan tulevaisuus näyttää valoisalta, sillä yhteiskunta tarvitsee jatkossakin sähköä ja verkkoja. Alalla eletään yhä mittavien investointien aikakautta: seuraavien 15 vuoden aikana Suomen jakeluverkkoihin investoidaan 8,6 miljardia euroa. Edellisten Verkosto-messujen teemat ovat yhä ajankohtaisia, mutta nyt pääpaino on maakaapeloinnissa 2013 voimaan tulleen toimitusvarmuuslain myötä. Lisäksi Tampereella 25.–26.1.2017 järjestettävillä ammattimessuilla keskitytään katuvalaistukseen, liikenteen sähköistymiseen ja työturvallisuuteen. Verkkoliiketoiminta-alan uusi tunnustuspalkinto Vuoden Verkostoteko jaetaan messujen avajaisissa.

– Messut on hieno tapa koota porukka yhteen. Mielestäni Verkosto-messujen voidaan sanoa olevan suurin yksittäinen piristysruiske Suomen teollisuudelle, sillä alalla puhutaan miljardi-investoinneista: tälle alalle sijoitetaan vuosittain 600–800 miljoonaa euroa jakeluverkkoja varten. Koska investoinnit ovat valtavan mittavia, tarvitaan yhteistyön voimaa. Messuilla tapaakin samalla kertaa niin laitevalmistajat, palveluntuottajat, verkkoyhtiöt kuin asiakkaatkin, toteaa Energiateollisuus ry:n johtaja Kenneth Hänninen.

– Verkosto-alan tulevaisuus näyttää hyvältä, sillä yhteiskunta on jatkossa yhä riippuvaisempi sähköstä ja alana haluamme vastata yhteiskunnan tarpeisiin. Toki riskejäkin on, mutta niin on myös mahdollisuuksia, sillä sähkön käyttötavat muuttuvat koko ajan; esimerkiksi liikenne sähköistyy, mistä hyvänä esimerkkinä ovat katukuvassakin yleistyneet sähköautot, Hänninen valaisee.
Lue lisää: Suurin yksittäinen piristysruiske Suomen teollisuudelle

Pientuotanto Suomessa puhuttaa – aurinkoenergiasta uutta liiketoimintaa?

Keskiviikkona 25.1. Energiateollisuus ry:n järjestämässä Aurinkoinen pientuotanto -seminaarissa puhumassa ovat muun muassa kansanedustaja Harri Jaskari, Aalto-yliopiston professori Raimo Lovio sekä ABB:n liiketoimintajohtaja Timo Toissalo. Seminaarissa käsitellään pientuotannon merkitystä Suomelle sekä aurinkoenergiaa muun muassa investointikohteena ja liiketoimintamahdollisuutena.
Lue lisää: www.verkostomessut.fi/ohjelma

Verkkopäivien ohjelmassa keskiössä langattomat ja kiinteät verkot  

Tietoliikennealan toimijat kokoontuvat 25.–26.1.2017 Teleprikaati Oy:n, FiCom ry:n ja STUL ry / Sähköinfo Oy:n Verkosto-messujen yhteydessä järjestämille Verkkopäiville. Verkkopäivien aikana tutustutaan Verkosto-messuihin ja kuullaan alan uusimmista innovaatioista sekä käytännöistä ja alan tilasta esimerkiksi liikenne- ja viestintäministeriön sekä Viestintäviraston puheenvuoroissa. Seminaarisisältö koostuu muun muassa IoT:iä, yleiskaapelointia, muuttuvaa lähiverkkotekniikkaa ja 5G-verkkoa käsittelevistä esityksistä.
Lue lisää: Verkkopäivät 2017

Verkosto esittelee sähkö-, tele- ja tietoverkkoihin, verkkotuotteisiin ja -palveluihin, sähköautoinfraan, tie- ja katuvalaistukseen sekä liikenteen informaatiojärjestelmiin liittyviä tuotteita ja palveluita. Tampereen Messut Oy toteuttaa Verkosto-messut yhteistyössä Energiateollisuus ry:n, Adato Energia Oy:n ja Teleprikaati Oy:n kanssa. Edellisen kerran tapahtuma järjestettiin vuonna 2015, jolloin messuilla oli 145 näytteilelasettajaa ja 4806 messuvierasta. Verkkoliiketoiminnan ammattilaisille suunnattuja Verkosto-messuja on pidetty Tampereella vuodesta 1992 lähtien.

LISÄTIEDOT: www.verkostomessut.fi, @TampereenMessut, #Verkosto, facebook.com/tampereenmessut,
Tampereen Messut Oy, www.tampereenmessut.fi, etunimi.sukunimi@tampereenmessut.fi
Raimo Pylvänäinen, projektipäällikkö, p. 0400 671 923
Tanja Järvensivu, tapahtuma- ja viestintäpäällikkö, p. 050 536 8133, @TanjaJarvensivu
Jenna Antila, tiedottaja, p. 040 172 1188, @Jenna_messuaa


Takaisin uutisiin
Tiedotearkisto

CONTACT

Customer Service

tel. +358 (0)207 701 222

(Mon–Fri 9 am –3 pm) 

asiakaspalvelu[at]tampereenmessut.fi 

How can we help you?

0207 701 222

Open on weekdays 9 am - 3 pm