Etusivu » Info » Vastuullisuus » Ekokompassi-sertifioitua messutoimintaa

Ekokompassi-sertifioitua messutoimintaa

 

 

 

Tampereen Messut -konsernille myönnetty Ekokompassi-ympäristöjärjestelmän sertifikaatti

 

Ekokompassi-ympäristöjärjestelmän sertifikaatti on myönnetty 28. syyskuuta 2021 Tampereen Messut -konsernille ympäristöasioiden hoitamisesta ja kehittämisestä Ekokompassi-ympäristöjärjestelmän mukaisesti. Tampereen Messut -konserni on läpäissyt hyväksytysti Ekokompassin auditoinnin ja sitoutunut noudattamaan Ekokompassin kymmentä kriteeriä. Kolmivuotisen sertifikaatin myönsi Suomen luonnonsuojeluliiton Kinos Oy.

 

Ekokompassi-sertifikaatin mukaisesti Tampereen Messut sitoutuu noudattamaan toimintaansa koskevaa ympäristölainsäädäntöä ja -määräyksiä sekä kartoittaa ympäristöasioiden hallinnan nykytilaa ja tunnistaa merkittävimmät ympäristövaikutukset. Tampereen Messut -konserni on laatinut ympäristölupauksen, jolla sitoutuu ympäristövaikutusten vähentämiseen jatkuvan parantamisen periaatteen mukaisesti.

 

– Olemme hyvin kiitollisia meille myönnetystä tunnustuksesta ja lupaamme sitoutua toimissamme ympäristöarvojen jatkuvaan kehittämiseen. Tampereen Messut -konserni haluaa olla osoittamassa suuntaa myös tapahtuma-alan vihreämmällä polulla. Olemme vahvalla matkalla kohti hiilineutraalia tapahtumatuotantoa ja Ekokompassi-sertifikaatti on upea etappi tällä tiellä, alati muuttavassa kestävän kehityksen maailmassa, sanoo Tampereen Messut -konsernin tuotantopäällikkö ja Ekokompassi-hankkeen vastuuhenkilö Touko Setälä.

 

Kirjallinen ympäristöpolitiikka miellettiin hyvin konkreettiseksi ja seikkaperäiseksi, ja lupauksen koettiin olevan toimiva tiivistelmä ja sitoumuksen osoitus Ekokompassiin. Tampereen Messut -konsernin ympäristöohjelma sisältää tavoitteet ja toimenpiteet ympäristövaikutusten vähentämiseksi. Ympäristöohjelma päivitetään ja sen toteutumisesta raportoidaan vuosittain. Sertifikaatin kriteerien mukaisesti Tampereen Messut -konsernilla on jätehuoltosuunnitelma ja se toimii jätesäädösten lainsäädännön velvoitteiden mukaisesti. Käyttöturvallisuustiedotteet ovat henkilöstön saatavilla ja henkilöstö on opastettu kemikaalien turvalliseen käyttöön. Ympäristötyö on osa käytännön työtä suurelle osalle Tampereen Messut -konsernin henkilökuntaa. Henkilökunta sitoutetaan ottamaan ympäristöasiat huomioon toiminnassaan, mukaan lukien organisaation kausityöntekijät.

 

Kiitosta Tampereen Messut -konserni niitti laajasta ja vaikuttavasta ympäristöohjelmastaan, jossa oli runsaasti konkreettisia toimenpiteitä ja jo tehtyjä toimia, muun muassa jätehuoltoon, energiatehokkuuteen, päästöttömään sähköön, asiakkaiden liikkumiseen, messumattojen ja muiden messumateriaalien kierrätykseen sekä hiilikompensaatioon liittyen. Auditointi osoitti erityisen huomion tuotantopäällikkö Touko Setälän tietotaitoon ja osaamiseen ympäristöasioissa sekä motivaatioonsa kehittää vastuu- ja ympäristötyötä. Tampereen Messut -konsernin vahvuuksiin luettiin myös selkeä näkemys jatkuvan parantamisen tarpeista ja mahdollisuuksista.

 

Ekokompassi-ympäristöjärjestelmän sertifikaatti on osa Tampereen Messujen toimia kohti vastuullisempaa ja hiilineutraalimpaa messutoimintaa.

 

Ekokompassi-ympäristöjärjestelmä on Suomen luonnonsuojeluliiton omistama.

Ekokompassi-sertifikaatti perustuu kansainvälisiin ympäristöjohtamisen standardeihin.

Turvallisesti tapahtumiin
Yhteystiedot »
Yritys »
Henkilökunta
Palvelut »
Messujen tarina
Saapuminen toimistolle
Palaute
Uutiskirje
Tietosuojaseloste
Laskutustiedot
Vastuullisuus »
Messumatot vihreällä polulla
Ekokompassi-sertifioitua messutoimintaa
Alihankinnan oma puolen hehtaarin metsä

OTA YHTEYTTÄ

Asiakaspalveluun

p. 0207 701 222

asiakaspalvelu[at]tampereenmessut.fi