Etusivu » Näytteilleasettajalle » Käytännön ohjeita

Käytännön ohjeita

 

Rakentaminen ja purkaminen

Osastojen rakentaminen on sallittua vain messujen rakennusaikana. Rakennusajat vaihtelevat tapahtumittain, joten tarkistathan aina messukohtaisen aikataulun. Osastot tulee olla rakennettuna viimeisen rakennuspäivän iltaan mennessä.


Valmis- ja pakettiosastot sekä järjestäjän kautta tilatut rakenteet ovat valmiina viimeisen rakennuspäivän aamuna, jonka jälkeen osastoa voi tulla somistamaan.


Jotta liikennöinti hallissa saadaan toimivaksi, on näyttelyhalleihin autolla ajamista rajoitettu. Pääsääntöisesti viimeisenä rakennuspäivänä autolla ajo halliin on kokonaan kielletty. Tarkistattehan messukohtaiset ohjeistukset ja informoittehan aikatauluista myös messurakentajaanne sekä rahdin kuljettajia. 

 

Huomioittehan, että rakentamisen aloittaminen on sallittua vasta, kun koko paikavuokran maksu on suoritettu.

 

Lue tarkemmat ohjeet rakentamisesta »

 

Purkaminen
Osastojen purkamisen saa aloittaa vasta messujen päätyttyä. Valmis- ja pakettiosastot sekä järjestäjän kautta vuokratut osastokalusteet tulee tyhjentää näytteilleasettajan tavaroista saman päivän aikana. Mikäli näytteilleasettajalla on omat osastorakenteet, niiden purkamista voi jatkaa seuraavana päivänä messukohtaisen purkuaikataulun mukaisesti.

 

Huomioittehan, että käytävämatot poistetaan halleista messujen päätyttyä, joten tavaroita ei saa siirtää käytäville. Halleihin saa purkuaikana ajaa autolla vasta, kun käytävämatot on poistettu ja suojamuovit levitetty.

 

Kaikki rakenteet ja tavarat on poistettava halleista purkuajan päättymiseen mennessä.

 

Katso messukohtaiset rakennus- ja purkuajat »

 


 

Asiakaskutsut

Messuilla on pääsääntöisesti luovuttu painetuista asiakaskutsuista ja siirrytty sähköisiin kutsuihin. Lue ohjeet asiakkaiden kutsumiseen Extranet-palvelusta »

 


 

Näytteilleasettaja­- ja pysäköintikortit

Näytteilleasettajakortit toimivat osastohenkilökunnan kulkulupina rakennus-, messu- ja purkuaikoina. Kortti on pidettävä näkyvillä messualueella liikuttaessa. Näytteilleasettajakortit voi tulostaa etukäteen näytteilleasettajaportaalista, lue tarkemmat ohjeet Extranet-palvelusta »

 

Messuaikana pysäköinti on kävijöille maksullinen. Näytteilleasettajille kuuluu osastopaikan hintaan tapahtumakohtaisesti määritelty määrä pysäköintikortteja, jotka oikeuttavat  pysäköintiin kaikilla messukeskuksen pysäköintialueilla. Pysäköintikortti tarkistetaan ulosajettaessa. Pysäköintikortit voi tulostaa etukäteen näytteilleasettajaportaalista yhdessä näytteilleasettajakorttien kanssa.


Rakennus- ja purkuaikoina pysäköintikorttia ei tarvita.


Pysäköithän ainoastaan merkityille parkkipaikoille. Aluetta valvoo Tampereen kaupungin pysäköinninvalvontatoimisto.

 


 

Näyttelytoimisto palvelee rakennus- ja messuaikana

Näyttelytoimiston henkilökunta avustaa näytteilleasettajia kaikissa messuihin liittyvissä asioissa. Näyttelytoimiston sijainti ja aukioloajat vaihtelevat tapahtumittain. Tarkista aukioloajat messukohtaisista tiedotteista.

 

Näyttelytoimistoon saat yhteyden asiakaspalvelumme kautta ma–pe klo 9–­15 ja sekä rakennus-­ ja messuaikana näyttelytoimiston aukioloaikojen mukaisesti. Puh. 0207 701 222, asiakaspalvelu[at]tampereenmessut.fi


Näyttelytoimiston ollessa suljettuna päivystävän hallipäällikön tavoittaa numerosta 050 351 6500. Messujen rakentamisesta vastaa tuotantopäällikkö Kosti Salovaara, p. 044 484 7518.

 


 

Internet-­yhteydet messuaikana

Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen alueella toimii langaton ”Messu”-verkko. Verkon salasana on messut2024

 

Mikäli osaston toiminta nojaa internetin toimivuuteen, suosittelemme tilaamaan osastokohtaisen kiinteän internet-liittymän Tietokeskukselta. Kiinteä liittymä on toimintavarmempi kuin avoin langaton verkko, koska liittymää käyttävät  vain kyseisen osaston laitteet. Tilaus on mahdollista tehdä Extranet-palvelun kohdassa Näyttelytekniikan tilaukset.

 


 

Huoltoaika ja huoltohuoneet

Huoltoajalla näytteilleasettajat voivat valmistella osastoaan tulevaan päivään ja täydentää tuotteita tai esitteitä huolto-ovien kautta. Huoltoaikana halliin ei voi ajaa autolla.

 

Messupäivinä näytteilleasettajien huoltoaika alkaa pääsääntöisin aamulla klo 8 (poikkeuksena joissain tapahtumissa ensimmäisenä messupäivänä klo 7) ja päättyy, kun messut aukeavat. Huoltoaikaa on pääsääntöisesti tunti messujen sulkeutumisen jälkeen. Tarkistathan tarkat aikataulut messukohtaisista tiedotteista.

 

Näytteilleasettajia varten messualueelle on varattu yksi tai useampi huoltohuone, joista löytyy vesi-­ ja viemäripiste. Huomioithan, että huoltohuonetta ei saa käyttää tavaroiden varastoimiseen.

 


 

Mediapalvelut

Lehdistöhuone eli PRESS sijaitsee A-hallin 2. kerroksessa ravintola Kastrupin vieressä ja palvelee median edustajia messujen aukioloaikojen mukaisesti.

 


 

Kopiointipalvelut

Näyttelytoimistossa toimii myös maksullinen kopiopalvelu. Otamme pieniä määriä kopioita hintaan 0,30€ / kopio

(sis. alv).  Suuremmissa erissä palvelee Expotec (p. 0500 238 617), jonka tilat löytyvät Tampereen Messu-­ ja Urheilukeskuksen Logistiikkakeskuksesta.

 


 

Esteettömyys

Kaikki näyttelyhallit ovat katutasossa ja toisen kerroksen seminaari-­ ja  kokoustiloihin sekä ravintoloihin pääsee hisseillä. Suosittelemme käyttämään pääsisäänkäynnin oikeanpuoleisinta ovea, sillä se avautuu sähköisesti painiketta painamalla.

 

Invapysäköinti sijaitsee pääsisäänkäynnin edessä ja on maksuton, kun asianmukainen pysäköintilupa on esillä kulkuneuvossa. Pyörätuolia voi kysyä tapahtumassa vierailun ajaksi lainaan infosta. Pyörätuolia ei voi varata etukäteen.

 


 

Neuvottelu- ja kokoustilat

Tampereen Messu- ja Urheilukeskus tarjoaa näytteilleasettajien käyttöön tehokkaat ja nykyaikaiset seminaari- ja kokoustilat. Monipuoliset tilat antavat mahdollisuuden järjestää erilaisia tilaisuuksia messupäivien aikana, mm. seminaareja, kokouksia, koulutuksia ja asiakastilaisuuksia. Näytteilleasettajien käytössä on myös tekniikka- ja ravintolapalvelut. Oma messuohjelma antaa lisäarvoa messuosallistumiseen!

 

Lue lisää kokous- ja seminaaritiloista »

 Palo-­ ja muu turvallisuus

Paloturvallisuuden suhteen on noudatettava yleisiä voimassa olevia paloturvallisuus­ohjeita sekä näyttelytilassa vaadittavia erikoisehtoja, jotka on selvitetty erikseen. Paloturvallisuutta mahdollisesti vaarantavien laitteiden esittelyyn on saatava ennakkoon paloviranomaisten lupa.


Avotulen käyttö tapahtumissa on kielletty. Avotulilaitteiksi katsotaan laitteet, joissa tuli tai liekki palaa laitteen ulkopuolella, kuten esimerkiksi kaasuliedet, keittimet, öljylamput, kynttilät tai vastaavat. Erikoislupa voidaan myöntää, mikäli esiteltävä tuote sitä vaatii tai kyseessä on hitsaus, polttoleikkaus, leikkaus tai muu vastaavanlainen esitys, josta aiheutuu kipinöintiä. Lupa-hakemus on toimitettava järjestäjälle toiminta-­ ja turvarakenneselvityksineen 30 päivää ennen tapahtuman alkua. Luvasta neuvotellaan aina pelastuslaitoksen kanssa.


Koneita ja muita teknisiä välineitä esiteltäessä on noudatettava työturvallisuuslain ja -­asetusten vaatimuksia.


Tupakointi on sallittu vain ulkona niille osoitetuilla paikoilla.


Huomioittehan, että kaasupallojen jakaminen on kiellettyä. Palamattomalla Helium-­N -­tyypin kaasulla täytettyjä kaasupalloja voi käyttää kiinteinä osaston somisteina, ja ilmatäytteisten pallojen jakaminen kävijöille on sallittua.

 


 

Ravintolapalvelut

Tampereen Messu­ ja Urheilukeskuksessa on useita eri tyyppisiä Finnrestan ravintolapisteitä, joiden aukiolo vaihtelee tapahtumittain. Auki olevat pisteet ja pelkästään näytteilleasettajille tarkoitetun lounasravintolan sijainnin saatte selville tapahtumakohtaisista tiedotteista.

 

Kahvi-­, lounas-­ ja muut lipukkeet voitte tulostaa ennen messuja suoraan Exranet-palvelussa. Messuaikana lipukkeita on mahdollista tulostaa Finnrestan palvelupisteessä A-­hallin aulassa.

 

Finnresta asiakaspalvelu:

puh. 040 504 0530, asiakaspalvelu[at]finnresta.fi

 


 

Tavaralähetykset messuosastollenne

Osastollenne tulevat tavarat voi toimittaa messukeskukseen aikaisintaan rakennusajan alettua, joten otattehan tämän huomioon aikatauluja suunnitellessanne. Tampereen Messut Oy ja Tampereen Messu-­ ja Urheilukeskus eivät vastaa lähetysten vastaanottamisesta, joten paikalla on aina oltava tavaran vastaanottaja, joka kuittaa lähetyksenne saapuneeksi.


Lähetysten hukkumisen estämiseksi niissä on oltava selvästi esillä messutapahtuman nimi, yrityksen nimi ja osaston numero sekä yhteyshenkilö puhelinnumeroineen.


Messukeskukseen toimitettavat tavaralähetykset merkitään:

Tampereen Messu-­ ja Urheilukeskus
Messutapahtuman nimi
Yrityksen nimi ja osastonumero
Yrityksen yhteyshenkilö ja puhelinnumero
Ilmailunkatu 20
33900 Tampere

 


 

Tilaukset osastolle

Tarkistattehan hyvissä ajoin, että kaikki tarpeellinen (esim. seinät, matto, kalusteet, sähköt ja valaisimet, siivous, viherkasvit) on tilattu osastollenne ennakkoon Extranet-­palvelusta viimeistään 14 vrk ennen tapahtuman alkua. Alle 14 vrk ennen messuja tulleista tilauksista peritään korotettu maksu. Alihankkijat ovat pääsääntöisesti tavoitettavissa myös tapahtumapaikalla rakennusaikana.

 


 

Trukkipalvelu

Trukkipalveluista vastaa Suomen Event Logistics Oy. Maksullinen trukkipalvelu on käytössänne rakennus-­ ja purkuaikana ja se tilataan puhelimitse tai sähköpostitse, +358 (0) 50 4307 082, david@suomeneventlogistics.com. Jos laskutusosoite on eri kuin sopimuksessa mainittu postiosoite, niin ilmoittakaa tämä palvelua tilatessanne. Trukkipalvelun laskutus tehdään messujen jälkeen.

 


 

Varastointi

Varastointitilaa voi tiedustella tapahtumakohtaisesti näyttelytoimistosta. Varastointitilat ovat maksuttomia, mutta vartioimattomia ja siksi varastointi tapahtuu omalla vastuulla.

 

Maksullista varastointipalvelua voi tiedustella Suomen Event Logistics Oy:ltä, +358 (0) 50 4307 082, david@suomeneventlogistics.com

 


 

Varo luettelohuijareita!

Internetissä toimii useita ulkomaisia maksullisten hakemistojen ylläpitäjiä, joista mm. Expo-Guide, Fair Guide, International Fairs Dictionary ja Fair Expo lähettävät postitse tai sähköpostitse messujärjestäjien asiakkaille harhaanjohtavia sopimuksia.

 

Yrityksen tiedot on poikkeuksetta poimittu sivuillamme julkisina olevista tiedoista. Kirje tai lomake esitetään tietopyynnöksi, jossa pyydetään tarkistamaan ja päivittämään tiedot hakemistoa varten. Viesteistä saa helposti käsityksen, että tietojen päivitys olisi maksutonta. Pienikokoisella tekstillä olevista sopimusehdoista kuitenkin selviää, että kyseessä on maksullinen palvelu.

 

Huijauskirjeissä annetaan ymmärtää, että lähettäjä toimii yhteistyössä Tampereen Messujen tai jonkin tietyn messutapahtuman kanssa. Tampereen Messut Oy ei kuitenkaan tee minkäänlaista yhteistyötä näiden luettelohuijareiden kanssa. Mikäli yrityksenne saa kuvatun kaltaisen kirjeen, neuvomme heittämään kirjeen pois. Mikäli ette ole varma siitä onko saamanne kirje huijaus vai ei, asiaa voi tiedustella asiakaspalvelustamme.

 

Emme myöskään luovuta kävijärekistereitä kolmansille osapuolille, joten kävijärekisterien tarjoaminen on poikkeuksetta huijausyritys.

Referenssit
Tarjouspyyntö
Käytännön ohjeita »
Vinkit messuille
Saapuminen messuille
Ohjeet rakentajille
Extranet
Rakennus- ja purkuajat
Näytteilleasettajapalvelut
Näyttelytekniikan tilauslomakkeet »
Materiaalipankki
Majoitus
Viestintäohje
Sopimusehdot

OTA YHTEYTTÄ

Asiakaspalveluun

p. 0207 701 222

asiakaspalvelu[at]tampereenmessut.fi