Etusivu » Tiedotteet » Tiedotearkisto

Tiedotearkisto

Alihankinta 2021 alkoi – Suomen teollisuus on koolla Tampereella


21.09.2021

Euroopan toiseksi suurin alihankintateollisuuden ja Suomen johtava teollisuuden messutapahtuma Alihankinta ja AlihankintaHEAT 2021 käynnistyi tänään Tampereella. Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa 21.–23. syyskuuta järjestettävillä messuilla on yli 900 näytteilleasettajaa 16 maasta. Terveysturvallisuus edellä toteutettavan tapahtuman teema on Datasta bisnestä, jonka näkökulmina korostuvat älykäs teollisuus, turvallisuus ja tuottavuus. Messut avasi yrittäjäneuvos Antti Zitting Sacotec-yhtiöistä ja Plastep Oy:stä. LOGY ry palkitsi Vuoden päähankkijana Finn-Power Oy:n ja Vuoden alihankkijana Coreplast Laitila Oy:n. Pääkumppanina 2021 toimii Business Tampere.

– Teollisuuden toimijoiden on tärkeää vihdoinkin päästä myös kasvokkain vaihtamaan ajatuksia, luomaan uutta ja katsomaan miten taakse jäänyt aika ja sen mukanaan tuoma disruptio on mahdollisesti muuttanut logistiikka-, alihankinta- ja innovaatioketjuja. On aika avata maailmaa ja tehdä maailmasta jälleen pienempi ja siten varmistaa Suomen roolia globaaleilla markkinoilla, totesi messut avannut Sacotec-yhtiöiden ja Plastep Oy:n yrittäjäneuvos Antti Zitting.

Messujen tämän vuoden pääkumppanin Business Tampereen asiakkuusvastaava Heini Wallander kannusti avajaisissa pitämässään puheenvuorossa jokaista olemaan ylpeitä työstään ja myös kertomaan siitä muille, erityisesti nuorille ja alanvaihtoa pohtiville. Teollisuuden tutkimuksesta ja kehityksestä Business Tampereella vastaavan Wallanderin mukaan teollisuus tarvitsee positiivista näkyvyyttä ja osaajia, vastuu siitä on kaikilla. Business Tampere julkistaa messuilla keskiviikkona 22.9. Vuoden teollisuusteko 2021 -palkinnon voittajan.

Vuoden Päähankkija on Finn-Power Oy ja Vuoden Alihankkija Coreplast Laitila Oy

Suomen Osto- ja Logistiikkayhdistys LOGY ry:n Vuoden 2021 Päähankkija -palkinnon saajaksi on valittu Finn-Power Oy. Vuoden 2021 Alihankkija -palkinnon sai Coreplast Laitila Oy. Palkinnot vastaanottivat Finn-Power Oy:n ostojohtaja Tero-Jussi Teppo sekä Coreplast Laitila Oy:n toimitusjohtaja Mikko Toivonen ja myyntijohtaja Kauko Kämäräinen. Palkinnot luovuttivat LOGY ry:n Alihankinnan palkintovaliokunnan puheenjohtaja Tomi Parmasuo ja LOGY ry:n toimitusjohtaja Markku Henttinen. Vuodesta 1987 lähtien jaetuilla tunnustuksilla halutaan edistää suomalaisen valmistavan teollisuuden kilpailukykyä ja verkostoitumista. Lisätiedot: Vuoden 2021 Päähankkija Finn-Power Oy / Vuoden 2021 Alihankkija Coreplast Laitila Oy.

Palkintovaliokunnan mukaan Finn-Power Oy on panostanut pitkäjänteisesti ja suunnitelmallisesti toimittajayhteistyöhön ja luonut toimivan ja yhtiön kriteerit täyttävän verkoston, jota kehitetään määrätietoisesti. Yrityksen pitkäaikainen panostus innovaatioihin on luonut pohjan merkittävälle markkina-asemalle, josta melko harva suomalainen yritys voi nauttia. Coreplast Laitila Oy puolestaan on kasvattanut merkittävästi liiketoimintaansa niin kotimaassa kuin kansainvälisesti. Yritys on panostanut kasvuhakuisissa investoinneissaan ympäristöystävällisyyteen ja energiatehokkuuteen ja tuloshakuista toimintaa ohjaavat laatujärjestelmät. Palkintovaliokunta nosti esiin korkealaatuiset tuotteet ja palvelut sekä esimerkillisen asiakaslähtöisyyden, jotka luovat pohjan tuloksenteolle.

Pääekonomisti Tuuli Koivu: Länsimaat toipuneet koronakriisiä edeltäneille tuotannon tasoille

Avajaisaamussa Nordean pääekonomisti Tuuli Koivu loi katsauksen tulevaisuuden talousnäkymiin.

– Länsimaat, kuten Suomi, ovat toipuneet rokotteiden ansiosta nopeasti koronakriisiä edeltäneille tuotannontasoille. Samalla taloudet ovat siirtyneet uuteen vaiheeseen, jossa uusina kasvunesteinä ovat pullonkaulat niin työmarkkinoilla kuin kansainvälisissä tuotantoketjuissa. Tämä on lisännyt yritysten kustannuksia ja tulevaa inflaatiokehitystä on seurattava tarkasti, vaikka lähikuukausien suurimmat riskit liittyvätkin edelleen mahdollisiin virusmutaatioihin, toteaa Nordean pääekonomisti Tuuli Koivu.

Messujen ohjelmaa voi seurata osittain myös verkossa. Tiistaina on luvassa muun muassa teemakeskustelu ”Datasta bisnestä – älykkäästi, turvallisesti ja tuottavasti” Tekniikka & Talouden päätoimittajan Harri Junttilan johdolla. Paneelin asiantuntijoina nähdään tapahtuman teemakummit johtaja Jani Savinainen Sandvik Mining and Construction Oy:stä, operatiivinen datajohtaja Anni Rasinen Fiskars Groupista sekä yritys- ja kyberturvallisuuden asiantuntija Mika Susi. Tutustu ohjelmaan alihankinta.fi.

Alihankinta esittelee metalli-, elektroniikka-, muovi- ja kumiteollisuutta, teollisuuden ICT-ratkaisuja sekä näiden alojen suunnittelua ja konsultointia. Normaalivuosina tapahtuma on koonnut Tampereelle yli tuhat näytteilleasettajaa paristakymmenestä maasta ja noin 18 000 messuvierasta. Tampereen Messut -konserni järjestää tapahtuman yhteistyössä Teknologiateollisuus ry:n, Kumiteollisuus ry:n, LOGY ry:n ja Muoviteollisuus ry:n kanssa. Tapahtuma on toteutettu Tampereella vuodesta 1988 lähtien.

Alihankinnan terveysturvallisuusjärjestelyt: alihankinta.fi/korona.

LISÄTIEDOT: alihankinta.fi, #Alihankinta, #AlihankintaHEAT
Tampereen Messut -konserni, www.tampereenmessut.fi, etunimi.sukunimi@tampereenmessut.fi 
Tanja Järvensivu, markkinointi- ja viestintäjohtaja, Alihankinta & AlihankintaHEAT -projektipäällikkö, p. 050 536 8133
Sirkka Laine, viestinnän asiantuntija, p. 040 612 9081


Takaisin uutisiin
Tiedotearkisto

OTA YHTEYTTÄ

Asiakaspalveluun

p. 0207 701 222

asiakaspalvelu[at]tampereenmessut.fi