Käytämme sivustolla evästeitä parhaan mahdollisen käyttökokemuksen tarjoamiseksi. Lue lisää tietosuojastammeSelvä

Etusivu » Tiedotteet

Tiedotteet

 

Asuntokauppa käy ja remontteja startataan: moni luottaa ammattilaiseen


18.12.2018

Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa 1.–3.2. järjestettävien Asta Rakentaja -messujen teemoina ovat tänä vuonna remontointi, keittiöt ja kodin turvallisuus. Pirkanmaan rakennusbarometrin mukaan joka kolmas kuluttaja aikoo seuraavan puolen vuoden aikana korjata asuntoaan, peruskorjausta suunnittelee 20 % ja talonostoaikeissa on noin 8 % kuluttajista. Yhä harvempi hoitaa itse remontin tai asuntokaupat yksin alusta loppuun, moni luottaa asuntoasioissa ammattilaiseen. Messujen kokemuksellisuuteen on panostettu helmikuun messuilla aiempaa reilummin: messujen vetonauloina ovat elämyksellinen pakohuonepeli sekä tee-se-itse-alue, jossa remppakuvioihin voi tutustua omin käsin. Viime vuonna Asta Rakentaja -messuilla oli 340 näytteilleasettajaa ja 12 046 kävijää.

Vaikka muualla Suomessa asuntokauppa on hieman hiipunut, Tampereella asuntokauppoja on kätelty yhä kohtuullisen vilkkaasti. Pirkanmaan rakennusbarometrin mukaan uusien omakotitalojen rakentaminen noussee vuonna 2019 noin 10 %, myös Tampereen kerrostalorakentaminen on huippulukemissa. Joka kolmas kuluttaja aikoo seuraavan puolen vuoden aikana korjata asuntoaan, peruskorjausta suunnittelee 20 % ja talonostoaikeissa on noin 8 % kuluttajista. Sisustusmuutoksia kaavailee noin 40 %. Pientalokorjauksissa käytetään yhä enemmän remonttifirmojen palveluita, yhä harvempi hoitaa itse kaiken alusta loppuun. Asta Rakentajassa asunnon ostoa tai remontointia suunnitteleva voi kätevästi vertailla talopaketteja, remonttifirmoja ja rahoitusmahdollisuuksia sekä kartuttaa omaa tietoutta ja osaamista.
Lue uutinen: Tampereella asuntokauppa on yhä vilkasta

Teemoina turvallisuus, keittiöt ja remontointi – pakohuonepeli testaa paloturvallisuustiedot

Yksi Asta Rakentaja 2019 -messujen teema on kodin turvallisuus, mikä kattaa esimerkiksi oikeaoppisen huollon merkityksen talon ja pihan turvallisuudessa, erilaiset valvontajärjestelmät sekä paloturvallisuuden. Pirkanmaan Pelastuslaitoksen kokemuksellisessa Vuokramökissä piippaa -pakohuonepelissä keskitytään viimeksi mainittuun. Koko perheen pelissä voi testata koko porukan paloturvallisuustietämyksen.

Keittiö on monen kodin sydän, mutta siinä missä toiselle riittää avoin astiakaappi ja paikka mikrolle, on toiselle tarpeen useat työskentelytasot ja leivinuuni. Messuilla voi helmikuussa pohtia ja mallailla erityisesti sitä, miten keittiö sijoittuu muuhun kotiin nähden ja mikä määrää keittiön suunnittelussa kaapin paikan. Mukana messuilla on parikymmentä keittiövalmistajaa kuten Keittiömaailma ja Topi-Keittiöt, jotka opastavat keittiön herkullisiin trendeihin. Jokaiseen messupäivään mahtuu myös keittiöteemaista ohjelmasisältöä: Colornova opastaa, kuinka maalaamalla kaakelit ja kaapit voi saada uuden ilmeen keittiöön ja Puustellin kanssa käydään läpi keittiöremontin suunnittelua.

Asta Rakentajassa keskitytään myös remontoimiseen ja ohjelmasisältöä on koottu käytännön remppavinkkien ja tekemisen ympärille. Messuilta saa vastauksia esimerkiksi kysymyksiin, mitä voi tehdä itse, mitä remontoiminen kustantaa ja kannattaako asuntoa remontoida myyntikuntoon. Hands on by K-Rauta Lahdesjärvi -pisteellä voi suunnitella mood boardin ja tutustua laatta- ja tapettiuutuuksiin, testissä on myös sähkötyökaluja ja pesureita, joilla tee-se-itse-tekijäkin saa aikaan ammattimaista työnjälkeä.

Perjantaina 1.2. paneudutaan erityisesti ammattilaisia kiinnostavaan ohjelmaan PIRA:n seminaarissa. Muita aiheita ovat esimerkiksi sähköautojen lataaminen taloyhtiössä ja työmaan päivittyvät kierrätysvaatimukset.


Lisätiedot ohjelmasta ja näytteilleasettajista: www.asta.fi (Kävijälle).   
Median ennakkoakkreditoituminen 29.1.2019 mennessä: www.asta.fi (Medialle)

Tampereen Messut Oy järjestää Asta Rakentajan yhteistyössä Tampereen ammattikorkeakoulun ja Puusuutarit ry:n kanssa.

LISÄTIEDOT: www.asta.fi
Facebook: www.facebook.com/astarakentaja / Twitter: @TampereenMessut, #AstaRakentaja
Tampereen Messut Oy, www.tampereenmessut.fi, etunimi.sukunimi@tampereenmessut.fi
Anne Saarinen, projektipäällikkö, p. 050 357 2342
Jenna Antila, viestinnän asiantuntija, p. 040 172 1188, @Jenna_messuaa


< Takaisin tiedotteisiin
 

 

Liity Tampereen Messujen tiedotuslistalle ja pysyt perillä siitä, mitä meillä päin on meneillään. Voit tilata tiedotteet myös kätevänä RSS-syötteenä.

Tilaa RSS-syöte »

Tiedotearkisto

 

OTA YHTEYTTÄ

Asiakaspalveluun

p. 0207 701 222

(arkisin 8–16)