Etusivu » Tiedotteet

Tiedotteet

 

Balettitanssija Atte Kilpinen valitsee Taito-Finlandia-palkinnon saajan


27.05.2024

Kansallisbaletin 1. solistitanssija Atte Kilpinen valitsee vuoden 2024 Taito-Finlandia-palkinnon voittajan. Taito-Finlandia on yksi merkittävimmistä Suomessa jaetuista tunnustuksista kädentaitojen ja designin ammattilaisille. Kädentaidot-messujen teema ”Ole rohkeasti sinä” ylistää kädentaitajien persoonallisuutta ja omaleimaista kädenjälkeä.

Atte Kilpinen on kutsuttu vuoden 2024 Taito-Finlandia 2024 -palkinnon valitsijaksi. Voittaja julistetaan Suomen Kädentaidot -messujen avajaisten yhteydessä 15. marraskuuta 2024 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Palkinnon saaja valitaan Suomen Kädentaidot -raadin esikarsinnan jälkeen 3–5 ehdokkaasta.  

“Omannäköisyys on nerokkuutta – vain olemalla oma itsesi ja tekemällä asioista omannäköisiäsi, voit saavuttaa onnellisuuden. Olen elänyt kuplassa, että jokainen Suomessa pystyy olemaan oma itsensä. Valitettavasti emme ole tässä suhteessa vielä valmiita. Tarvitsemme rohkeutta ja kannustusta itseilmaisuun, jotta jokainen uskaltaa olla, tehdä ja luoda juuri siten, kuin itse haluaa”, toteaa Kilpinen.

Kotimaiset kädentaidot kunniaan

Myös kansainvälistä uraa Hampurin baletissa luonut Kilpinen tunnetaan muun muassa esiintymisestään vuoden 2022 Linnan juhlissa Teemu Muurimäen suunnittelemassa pinkissä frakissa. Ammattilaisbalettitanssijana Kilpinen on työskennellyt paljon pukusuunnittelijoiden, designereiden, ompelijoiden ja muiden kädentaitojen ammattilaisten kanssa. Usein roolivaatteet tehdään mittatilaustyönä, jolloin siitä muodostuu tärkeä osa roolin kokonaisuutta.

”Ensi-iltateoksissa tanssijat pääsevät mukaan suunnittelemaan ja tekemään ehdotuksia vaatetukseen. Vaatteet tehdään tanssijalle aina millintarkkuudella. Vaatteet voivat olla käytössä yli 20 vuotta, kun teos lähtee kiertämään maailmaa. Jos toinen tanssija tarvitsee samaan roolivaatteeseen 2 senttimetriä lisää mittaa reiteen, niin puvun täytyy taipua tähän. Arvostan suomalaista taitoa todella paljon ja kotimaisuus on minulle tärkeä arvo”, Kilpinen kertoo.

Käsityön ja designin kohtaamispaikka

Taito-Finlandia on vuosittain jaettava käsi- ja taideteollisuusalan tunnustuspalkinto, jolla halutaan nostaa esille merkittäviä käsityö- ja taitokulttuuria edistäviä asioita tai osaajia sekä lisätä alan tunnettuutta ja arvostusta. Taito-Finlandia-palkinnon saaja palkitaan rahapalkinnolla, jonka sponsoroi kotimainen teetalo Forsman Tee. Aiempien vuosien Taito-Finlandia-palkinnon voittajia ovat muun muassa suunnittelija Molla Mills (2023), kirjansitojamestari Tarja Rajakangas (2022) sekä pukusuunnittelija Pirjo Valinen (2019).

Euroopan suurimmaksi kädentaitojen tapahtumaksi kasvanut Suomen Kädentaidot -messut esittelee käsityöalan uusimpia virtauksia. 28. kertaa vuonna 2024 järjestettävien messujen aikana voi tutustua erilaisten kädentaitojen mestareihin, designiin ja käsitöihin. Tapahtuma tavoittaa vuosittain yli 40 000 messukävijää.

Lisätiedot
Saka Paavolainen
Markkinointi- ja viestintäpäällikkö
041 731 7715
saka.paavolainen@tampereenmessut.fi


< Takaisin tiedotteisiin
 

 

Liity Tampereen Messujen tiedotuslistalle ja pysyt perillä siitä, mitä meillä päin on meneillään. Voit tilata tiedotteet myös kätevänä RSS-syötteenä.

Tilaa RSS-syöte »

Tiedotearkisto

OTA YHTEYTTÄ

Asiakaspalveluun

p. 0207 701 222

asiakaspalvelu[at]tampereenmessut.fi