Etusivu » Tiedotteet

Tiedotteet

 

Kankaanpään liikuntakeskus valittiin Vuoden Liikuntapaikaksi


18.04.2024

Tunnustuksella halutaan nostaa esille erikoisosaamista vaativan liikuntapaikkarakentamisen merkitystä, arvoa ja tietoisuutta. Samalla se on tunnustus kohteiden rakennuttajien, suunnittelijoiden, rakentajien ja ylläpitäjien osaamiselle. Tunnustus jaetaan tänä vuonna 20. kerran ja saajan valitsee Opetus- ja kulttuuriministeriö. Palkinnon lahjoittaa Tampereen Messut -konserni.

Opetus- ja kulttuuriministeriö valitsi Kankaanpään liikuntakeskuksen Vuoden Liikuntapaikaksi. Tunnustus luovutettiin Kankaanpään kaupungin järjestämässä kutsuvierastilaisuudessa 16.4. Valintaperusteissa kiitosta keräsi liikuntakeskuksen pitkäjänteinen ja tavoitteellinen kehittäminen. Palkinnon jakoivat Opetus- ja kulttuuriministeriön rakennusneuvos Mikko Helasvuo ja Tampereen Messut -konsernin projektipäällikkö Tuija Sievola.

”Liikuntakeskuksen on suunnitellut arkkitehti Heikki Siren, joka oli yksi aikansa arvostetuimpia arkkitehtejä. Nykyisellään liikuntakeskus on monipuolinen liikunnan ja vapaa-ajan keskus. Kankaanpäässä on hyvän suunnittelun perinne. Sivistystoimialan keskeiset toiminnot – liikuntapuisto, suurimmat koulut ja kirjasto - on sijoitettu toistensa lähettyville ja helposti saavutettaviksi, myös jalan ja polkupyörillä. Tätä kokonaisuutta on määrätietoisesti ylläpidetty liikuntakeskuksen kehittämishankkeissa”, sanoo rakennusneuvos Mikko Helasvuo.

”Tämä palkinto on kunnianosoitus kaupungin päättäjille tulevaisuuteen katsovista päätöksistä, kaikille kaupungin työtekijöille, jotka ovat olleet mukana liikuntakeskuksen kehittämisessä, sekä kaupunkimme asukkaiden aktiivisuudelle. Olemme investoineet määrätietoisesti liikuntapalveluidemme laatuun ja saavutettavuuteen ajatellen koko Pohjois-Satakuntaa, ja on erittäin palkitsevaa nähdä nämä ponnistelut tunnustettavan valtakunnallisesti”, iloitsee Kankaapään kaupunginjohtaja Mika Hatanpää.

Vuoden Liikuntapaikka -tunnustus on jaettu alueellisesti merkittäville liikuntarakennuksille vuodesta 2005 alkaen. Vuoden Liikuntapaikka -kiertopalkinnon ja liikuntakeskukseen jäävän pienoismallin lahjoittaa Tampereen Messut -konserni. Kaikki tunnustuksen saaneet liikuntapaikat löytyvät täältä: https://www.liikuntapaikkamessut.fi/fi/kavijalle/vuoden-liikuntapaikka/

Gymtec & Sportec on pohjoismaiden laajin liikunnan ja hyvinvoinnin, liikuntapaikkojen, virkistysalueiden, kunto- ja terveysliikunnan ammattilaismessutapahtuma. Sportec-messuilta löydät tietotaitoa liikuntapaikkojen rakentamisesta ja varustelusta, ylläpidosta ja saneerauksesta. Gymtec esittelee uusimpia laitteita ja välineitä sekä kuntoliikunnan suuntauksia. Gymtec & Sportec järjestetään yhteistyössä Suomen Liikunnan Ammattilaiset ry:n sekä Suomen kunto- ja terveysliikuntakeskusten yhdistyksen kanssa. 19.–20.3.2025

Yhteystiedot
Tuija Sievola, projektipäällikkö
040 5607009
tuija.sievola@tampereenmessut.fi

Ilari Köykkä, Liikunta- ja hyvinvointikoordinaattori, Liikuntapalvelut
044 5772773
ilari.koykka@kankaanpaa.fi


< Takaisin tiedotteisiin
 

 

Liity Tampereen Messujen tiedotuslistalle ja pysyt perillä siitä, mitä meillä päin on meneillään. Voit tilata tiedotteet myös kätevänä RSS-syötteenä.

Tilaa RSS-syöte »

Tiedotearkisto

OTA YHTEYTTÄ

Asiakaspalveluun

p. 0207 701 222

asiakaspalvelu[at]tampereenmessut.fi