Etusivu » Tiedotteet

Tiedotteet

 

Messu- ja tapahtumabisnes toi 67,1 miljoonaa euroa tuloa Tampereelle


15.01.2020
Messu- ja tapahtumabisnes toi 67,1 miljoonaa euroa tuloa Tampereelle

Tampereen Messut -konsernilla ja Tampereen Messu- ja Urheilukeskus Oy:llä oli hyvä tapahtumavuosi 2019. Konsernin liikevaihto on 13 miljoonaa euroa ja liikevoitto 1,2 miljoonaa euroa. Liikevaihdosta emoyhtiö Tampereen Messut Oy:n osuus on 8,4 miljoonaa euroa, johon sisältyy oman tapahtumatoimiston Finland Eventsin 1,4 miljoonan euron liikevaihto. Tytäryhtiöiden toiminta kuluneena vuonna oli myös kannattavaa. Expotec Oy:n liikevaihto on 2,4 miljoonaa euroa ja Finland Restaurants Oy – Finnrestan 2,3 miljoonaa euroa. Tampereen Messu- ja Urheilukeskus Oy:n liikevaihto on 3,6 miljoonaa euroa. Uusi tapahtumavuosikymmen alkaa Tampereella valoisissa ja vauhdikkaissa merkeissä. Konserniyhtiö uskoo vahvasti alan kasvuun. 

 

– Tampereen Messut -konsernilla on takana tasaisen hyvä tapahtumavuosi. Emoyhtiön, tapahtumayksikön ja tytäryhtiöiden toiminta oli kannattavaa ja tuotimme laajasti tapahtumia isoista ammatti- ja kuluttajamessuista pienempiin tilaisuuksiin ja yritystapahtumiin. Nyt alkanut vuosi tulee olemaan konsernissamme erittäin vilkas ja uskomme, että tapahtuma-ala tulee lähivuosina kasvamaan. Kasvokkaisille kohtaamisille on tarvetta vuodesta toiseen myös digitalisoituvassa maailmassa, joten meillä on vahva halu vastata tähän kysyntään ja kehittää tapahtumabisnestämme yhä paremmaksi. Tampere on vetovoimainen ja kehittyvä tapahtumakaupunki. Meidän toiminnallamme on tutkimusten mukaan merkittävä vaikutus tähän sekä tulo- ja työllisyysnäkökulmasta että elämyksellisen tapahtumatoiminnan tarjoamisen osalta. Alan tulevaisuus näyttää valoisalta, sanoo Tampereen Messut -konsernin toimitusjohtaja Hannu Vähätalo.

 

Tampereen Messujen talousvaikutus yli 30 miljoonaa euroa ja koko TESCin yli 67 miljoonaa euroa

 

Haaga-Helia tutki Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen (TESC) sekä Tampereen Messut Oy:n tapahtumien tulo- ja työllisyysvaikutuksia Tampereen seudulle nyt kolmannen kerran. TESCin tapahtumien talousvaikutus seudulle oli viime vuonna 67,1 miljoonaa euroa, josta Tampereen Messujen tapahtumat toivat 30,3 miljoonaa euroa. Työllisyysvaikutus oli TESCin tapahtumien osalta 900 henkilötyövuotta, josta välitön työllisyysvaikutus oli 574 henkilötyövuotta. Tampereen Messujen tapahtumien työllisyysvaikutus oli 402 henkilötyövuotta, josta välitön työllisyysvaikutus oli 248 henkilötyövuotta. Myynnin lisäys Tampereen kaupunkiseudun hotelleille ja ravintoloille oli TESCin tapahtumien osalta 31,2 miljoonaa euroa, josta Tampereen Messujen tapahtumien osuus oli 13,3 miljoonaa euroa. Tutkimuksen kohteena olivat kaikki Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen vuoden 2019 messut sekä yhteistyö- ja urheilutapahtumat yhteensä. Urheilutapahtumien osallistujien ja päivittäisten urheilukävijöiden rahankäyttöä ei tutkittu.

TESCin ja Tampereen Messut Oy:n tulo- ja työllisyysselvitykset: www.tampereenmessut.fi/medialle/materiaalipankki.

 

Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen kokonaiskävijämäärä yli 520 000

Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen (TESC) tiloja hallinnoivan Tampereen Messu- ja Urheilukeskus Oy:n liikevaihto oli vuonna 2019 noin 3,6 miljoonaa euroa. Monitoimikeskuksen kävijämäärä oli yhteensä 527 016, josta tapahtumakävijöitä 323 362 ja päivittäisiä urheilukäyttäjiä 203 654. Tapahtumia oli 261.

 

Messuilla ja tapahtumissa yli 147 000 kävijää – Suomen Kädentaidot toi yksinään 55 436 vierasta

Tampereen Messut järjesti viime vuonna 17 messutapahtumaa. Finland Events toteutti lähes 30 tapahtumaa, joista valtaosa oli yritystapahtumia ja osa avoimia yleisötapahtumia. Kävijöitä Tampereen Messujen järjestämissä tapahtumissa oli yhteensä 147 392. Vuonna 2019 tehtiin myös Tampereen Messujen yksittäisen messutapahtuman uusi kävijäennätys, kun Suomen Kädentaidoissa vieraili kolmen päivän aikana 55 436 messuvierasta. Näytteilleasettajia kaikilla messuilla oli yhteensä 3621. Tampereen Messujen asiakastyytyväisyysluvut olivat kävijöiden osalta 93,8 prosenttia ja näytteilleasettajien osalta 93,4 prosenttia. Tytäryhtiö Finnresta vastasi ravintolapalveluista lähes kaikissa TESCin tapahtumissa. Tytäryhtiö Expotec Oy toteutti noin 3000 osastoa yli 80 tapahtumassa eri puolella Suomea ja Pohjois-Eurooppaa.

 

Vilkas tapahtumavuosi 2020 tuo Tampereelle myös uusia tapahtumia

Tampereen Messut -konsernin ja Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen tulevasta vuodesta odotetaan erittäin vilkasta niin messujen, yritystapahtumien kuin myös muiden tilaisuuksien osalta. Vuosi alkaa tulevana viikonloppuna Vire-messuilla ja uudella Megatreenit-tapahtumalla. Uusia tapahtumia vuonna 2020 ovat 3D & New Materials, Suuri Snadi, Hallituspaikka ja DigITre. Tampereen Messut osti 1.1.2020 Suomen Tapahtumatuotannon, joka sulautui osaksi Finland Events -tapahtumatoimistoa. Yrityskaupan myötä konsernin yritystapahtumien määrä kasvaa merkittävästi.

 

LISÄTIEDOT: Tampereen Messut -konserni / Tampereen Messu- ja Urheilukeskus Oy
Hannu Vähätalo, toimitusjohtaja, p. 0500 620 806, hannu.vahatalo(a)tampereenmessut.fi

Tanja Järvensivu, viestintäjohtaja, p. 050 536 8133, tanja.jarvensivu(a)tampereenmessut.fi

 


< Takaisin tiedotteisiin
 

 

Liity Tampereen Messujen tiedotuslistalle ja pysyt perillä siitä, mitä meillä päin on meneillään. Voit tilata tiedotteet myös kätevänä RSS-syötteenä.

Tilaa RSS-syöte »

Tiedotearkisto

OTA YHTEYTTÄ

Asiakaspalveluun

p. 0207 701 222

asiakaspalvelu[at]tampereenmessut.fi