Etusivu » Tiedotteet

Tiedotteet

 

Suomen Kädentaidot -virtuaalimessujen live-ohjelman suosio yllätti järjestäjät


16.11.2020

Ensimmäistä kertaa verkossa 13.–15.11.2020 järjestettyjen messujen live-ohjelma esitettiin suorana Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksesta. Live-ohjelmaa seurasi verkossa kaikkiaan 16 000 katsojaa. Suomen Kädentaidot -virtuaalimessuilla vieraili kolmen päivän aikana noin 17 000 kävijää. Ohjelman suuri suosio ja sen vaatima kapasiteetti yllättivät sekä messujärjestäjät että messualustan teknisen toteuttajan, Zoanin, minkä vuoksi messusivustolla jouduttiin tekemään muutoksia kesken messujen.

– Olemme erittäin pahoillamme, että osallistujat eivätkä näytteilleasettajat voineet nauttia tapahtumasta kaikilta osin täysimittaisesti. Huolimatta ammattilaisten suorittamasta kapasiteetin arvioinnista, tapahtuman käyttäjäpiikki oli liian suuri servereiden kapasiteetille. Servereiden prosessorit eivät skaalautuneet kyllin nopeasti, minkä vuoksi chat-toiminto hidasteli. Lopulta päätimme poistaa toiminnon kokonaisuudessaan. Perjantain ja lauantain välisenä yönä suoritimme vielä täysimittaisen servereiden migraation uudelle palveluntarjoajalle, mutta edes tämä ei ratkaissut ongelmaa kokonaisuudessaan, sanoo toimitusjohtaja Miikka Rosendahl Zoan Oy:stä.

– Uuden äärellä ollessa emme halunneet heti luovuttaa chat-toimintojen suhteen, vaikka negatiivinen palaute pääasiassa koski juuri tätä virtuaalimessujen osa-aluetta. Kun sitten perjantain ja lauantain välisen yön isot toimenpiteet eivät tuoneet haluttua muutosta, oli päätös sulkea chat-toiminnot ainoa oikea teko, sillä se nopeutti sivuston toimintoja kaikilta osin. Virtuaalimessut ovat sekä meille että messuvieraille ja näytteilleasettajille uuden opettelua, johon liittyy lähes aina haasteita, toteavat Suomen Kädentaidot -messujen projektipäällikkö Jasmin Saadetdin-Rikkinen ja digikehityspäällikkö Maiju Kari.

Live-ohjelma onnistui yli odotusten

Vaikka chat-toiminnoista jouduttiin luopumaan, eikä luvattua vuorovaikutusta näytteilleasettajien ja kävijöiden välille voitu siten mahdollistaa, onnistui messujen aikana suorana verkossa lähetetty live-ohjelma yli odotusten. Kolmen päivän aikana esitettiin noin 20 inspiroivaa ohjelmasisältöä ja työpajaa, joiden avulla voitiin tuoda kädentaidon iloa ja luoda yhteisöllistä tunnelmaa turvallisesti jokaisen messuvieraan kotiin.

Kiinnostusta herätti esimerkiksi Taitoliiton perinteinen vuoden käsityötekniikan julkistus. Taitoliitto nimesi Vuoden 2021 käsityötekniikaksi parsimisen ja paikkauksen. Lue uutinen: Vuoden käsityötekniikka 2021 on parsiminen ja paikkaus

– Liveohjelmaan osallistuminen oli hyvällä tavalla jännittävää ja ihanaa. Oli todella luontevaa puhua käsitöistä, jotka ovat minulle ja seuraajilleni niin rakkaita sekä myös nähdä messujen taakse tästäkin näkökulmasta. Sain paljon viestejä omilta seuraajiltani esitykseni jälkeen, ja oli ilo huomata, että moni muukin on samanlaisen yhteisöllisen tekemisen kaipuussa. Tässä ajassa kaikki yhteinen tekeminen on tarpeen, ja messulivet ovat olleet siihen juuri oikea apu, käsityötrendeistä ja somepöhinästä käsitöiden maailmassa puhunut Käsityökekkerit-bloggaaja Veera Jussila kommentoi.

Suuren kiinnostuksen vuoksi live-ohjelma julkaistaan myöhemmin tallenteena Tampereen Messujen Youtube-kanavalla. Asiasta viestitään tarkemmin myöhemmin Suomen Kädentaidot -messujen kanavissa.

Suomen Kädentaidot on Euroopan suurin käsi- ja taideteollisuusalan messutapahtuma. Fyysisesti järjestetyssä tapahtumassa on ollut vuosittain noin 700 näytteilleasettajaa ja noin 50 000 kävijää. Tampereen Messut Oy ja Taito Pirkanmaa ry järjestävät yhteistyössä Suomen Kädentaidot -messut. Suomen Kädentaidot -virtuaalimessut olivat ensimmäiset Tampereen Messut Oy:n pitämät täysin virtuaaliset messut.

LISÄTIEDOT:
www.kadentaidot.fi, @suomenkadentaidot, #Kädentaidot

Tampereen Messut Oy, www.tampereenmessut.fi, etunimi.sukunimi@tampereenmessut.fi

Jasmin Saadetdin-Rikkinen, projektipäällikkö, p. 040 135 0110, @JSaadetdinR

Maiju Kari, digikehityspäällikkö, p.040 550 5254, @Maiju_Kari

Nelly Rauhala, viestinnän asiantuntija, p. 044 484 2910 @NellyRauhala


< Takaisin tiedotteisiin
 

 

Liity Tampereen Messujen tiedotuslistalle ja pysyt perillä siitä, mitä meillä päin on meneillään. Voit tilata tiedotteet myös kätevänä RSS-syötteenä.

Tilaa RSS-syöte »

Tiedotearkisto

OTA YHTEYTTÄ

Asiakaspalveluun

p. 0207 701 222

(suljettu joulu-tammikuu) 

asiakaspalvelu[at]tampereenmessut.fi