Etusivu » Tiedotteet » Tiedotearkisto

Tiedotearkisto

Tampereen Messut Oy valmistautuu toimitusjohtajan eläköitymiseen – uudeksi toimitusjohtajaksi valittu Tuomas Räsänen


19.08.2021

Tampereen Messut Oy:n nykyisen toimitusjohtajan Hannu Vähätalon siirtyessä eläkkeelle uudeksi toimitusjohtajaksi on valittu kauppatieteiden maisteri Tuomas Räsänen. Hannu Vähätalo jatkaa Tampereen Messujen toimitusjohtajana kuluvan tilikauden loppuun perehdyttäen samalla seuraajansa. Tuomas Räsänen siirtyy Tampereen Messujen palvelukseen Lindström Oy:n tulosyksikön johtajan tehtävästä, jossa hän on vastannut Etelä-Suomen tulosyksikön liiketoiminnoista ja niiden kehittämisestä ollen myös Lindström Suomen johtoryhmän jäsen.

Tampereen Messujen toimitusjohtajavaihdokseen on osattu varautua. Toimitusjohtajasopimuksensa perusteella nykyisen toimitusjohtajan Hannu Vähätalon kanssa oli sovittu eläköitymisestä hänen täyttäessään 60 vuotta eli maaliskuussa 2021. Tällöin yhtiön hallitus pyysi häntä kuitenkin jatkamaan toimitusjohtajana haasteellisen pandemiakauden ylitse.

– Olimme erittäin tyytyväisiä, että Hannu suostui tähän järjestelyyn. Vallitseva pandemiatilanne huomioiden oli yhtiön ja sen henkilöstön etu, että hänen pitkäaikainen kokemuksensa sekä alan ja asiakkaiden tuntemus olivat ja ovat edelleenkin yhtiön käytössä. Samalla saatiin lisäaikaa tulevan toimitusjohtajan etsintään tavoitteena suunnitelmallinen perehdyttäminen ja toimitusjohtajavastuiden siirto seuraajalle, toteaa yhtiön hallituksen puheenjohtaja Riitta Varpe.

Hannu Vähätalon 20-vuotisen toimitusjohtajakauden aikana Tampereen Messut Oy:stä on kehittynyt yksi maan johtavista messu- ja tapahtumataloista. Vähätalon johdolla yhtiöllä on ollut ennen COVID-19-pandemiaa 19 erittäin kannattavaa toimintavuotta. 

– Yhtiön menestyksekkäiden ja kannattavien vuosien ansiosta Tampereen Messut tulee selviämään myös pandemian aiheuttamista merkittävistä tappioista. Hannun panos messuyhtiön kehitystyössä ja koko Tampereen talousalueen elinkeinoelämän edellytysten luomisessa on ollut todella merkittävä, kiittelee Varpe.

– Näen Tampereen Messut Oy:n ja koko konsernin tulevaisuuden loistavana ja uskon messutoiminnan palautumiseen aiempien vuosien tasolle tapahtuvan nopeasti Pirkanmaan kasvun, yhtiön vahvan ja monipuolisen tuotesalkun sekä erinomaisen henkilökunnan ansiosta. Eläköitymiseni messuilta ei tarkoita vetäytymistä liike-elämästä. Vuodet ovat kerryttäneet valtavasti liikkeenjohdollista kokemusta ja näkemystä, jolla on myös käyttöä kasvavassa perheyrityksessämme GoGo-yhtiöissä, kertoo Hannu Vähätalo.

– On ilo päästä luotsaamaan vahvaa, monipuolista ja tunnettua tapahtuma-alan konsernia, joten kiitollisin mielin otan vastaan Tampereen Messut Oy:n toimitusjohtajan tehtävät vuodenvaihteessa. Syksyn perehdyn innolla tuleviin tehtäviini ja ensi vuonna tapahtuma-ala varmasti nousee nopealla tahdilla uuteen vauhtiin pandemian pysäyttämän aikakauden jälkeen, sanoo Tuomas Räsänen.  

Tuomas Räsänen aloittaa Tampereen Messut -konsernissa 1.9.2021 liiketoimintojen kehitysjohtajana ja toimitusjohtajana 1.1.2022.


Tampereen Messut -konserniin kuuluvat emoyhtiö Tampereen Messut Oy, tapahtumatoimisto Finland Events sekä tytäryhtiöt Finland Restaurants Oy – Finnresta ja Expotec Oy. Konsernin liikevaihto on 13 miljoonaa euroa ja henkilöstömäärä noin 60. Toimitilat sijaitsevat Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa.


Lisätiedot:
Tampereen Messut -konserni, www.tampereenmessut.fi
Riitta Varpe, hallituksen puheenjohtaja, puh. 040 534 5353
Hannu Vähätalo, toimitusjohtaja, puh. 0500 620 806
Tuomas Räsänen, puh. 050 514 6300 (liiketoimintojen kehitysjohtaja 1.9.2021 alkaen)

Konsernin viestintä:
Tanja Järvensivu, markkinointi- ja viestintäjohtaja,
puh. 050 536 8133, tanja.jarvensivu(a)tampereenmessut.fi


Takaisin uutisiin
Tiedotearkisto

OTA YHTEYTTÄ

Asiakaspalveluun

p. 0207 701 222

asiakaspalvelu[at]tampereenmessut.fi