Etusivu » Tiedotteet

Tiedotteet

 

Tutkimuksen mukaan Tampereen vetovoima kasvaa yhä: messujen ja tapahtumien kävijämäärä vahvassa nousussa


04.06.2024

Tampereen suosio tapahtumapaikkana jatkaa vankkaa kasvuaan. Juuri valmistuneen tutkimuksen mukaan Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen tulovaikutus Tampereen alueelle vuonna 2023 oli noin 86 miljoonaa euroa ja työllisyysvaikutus 1165 henkilötyövuotta. Kasvua edellisvuodesta oli reippaasti: vuonna 2022 vastaavat luvut olivat 62 miljoonaa euroa ja 940 henkilötyövuotta. Tutkimuksen teetti Messu- ja tapahtumäjärjestäjät ry Taloustutkimuksella.

Tapahtumat hyödyttävät laajasti niin alueen matkailu- kuin palveluyrittäjiä.

“Tampereen kasvava suosio näkyy meille ihan konkreettisesti kasvaneina tarjouspyyntöjen ja yhteistyömahdollisuuksien kartoitusten määränä. Uskon, että tämä on sekä oman toimintamme kehityksen että Tampereen alueellisen panostuksen tulosta”, sanoo Tuomas Räsänen, Tampereen Messut Oy:n toimitusjohtaja.

Tapahtuma-ala ja messutoiminta ovat ilahduttavasti toipuneet vaikeista koronavuosista. Räsänen uskoo tämän johtuvan myös siitä, että alati digitalisoituvassa maailmassa ihmisten välisten kohtaamisten tarve on korostunut.

“Meidän tehtävämme on järjestää asiakkaillemme mahdollisuus merkityksellisiin kohtaamisiin. Näitä kohtaamisia tarvitaan niin yritysten liiketoiminnallisesta näkökulmasta kuin inspiroitumisen kannaltakin.”

Tampereen Messut on Suomen merkittävimpien ammattitapahtumien järjestäjä. Suurin ammattitapahtuma on Alihankinta-messut, joka tarjoaa kohtaamispaikan suomalaiselle teollisuudelle. Viime syksynä Alihankinta-messuilla vieraili 17 000 kävijää.

Tampereelle yleisöä vetävät myös kuluttajatapahtumat, joita ei ole tarjolla muualla Suomessa. Tänä vuonna Hevoset-messuilla tehtiin ennätys kävijämäärässä peräti yli 22 000 kävijän voimin. Myös tämän vuoden toukokuussa Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa ensi kertaa järjestetty Pohjoismaiden suurin popkulttuuritapahtuma Comic Con keräsi suuremman kävijämäärän kuin Tukholmassa, jossa sitä on järjestetty jo yli 10 vuoden ajan.

Myös ensi vuoden osalta näyttää vilkkaalta. Tampereen Messut haluaa hyödyntää alueen vetovoimaa, joten lähitulevaisuudessa panostetaan entistä enemmän messutapahtumien tarjonnan ja ohjelmasisällön kehittämiseen.

Lisätietoja:
Tuomas Räsänen, Tampereen Messut Oy:n toimitusjohtaja, tuomas.rasanen@tampereenmessut.fi ,  050 514 6300

Heidi Pitkämäki, Tampereen Messut Oy:n brändi- ja viestintäjohtaja, heidi.pitkamaki@tampereenmessut.fi, 040 768 8377


< Takaisin tiedotteisiin
 

 

Liity Tampereen Messujen tiedotuslistalle ja pysyt perillä siitä, mitä meillä päin on meneillään. Voit tilata tiedotteet myös kätevänä RSS-syötteenä.

Tilaa RSS-syöte »

Tiedotearkisto

OTA YHTEYTTÄ

Asiakaspalveluun

p. 0207 701 222

asiakaspalvelu[at]tampereenmessut.fi