Etusivu » Tiedotteet

Tiedotteet

 

Vetovoimainen teollisuus kohtaa Alihankinnassa


22.09.2022
Vetovoimainen teollisuus kohtaa Alihankinnassa

Euroopan toiseksi suurin alihankintateollisuuden ja Suomen johtava teollisuuden messutapahtuma Alihankinta ja AlihankintaHEAT järjestetään 27.–29. syyskuuta 2022 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Yli tuhat yritystä saman katon alle kokoavan tapahtuman teemana on teollisuuden vetovoima, tarpeet ja tekijät. Alihankinta 2022 -kumppaniyrityksenä toimii Wärtsilä Finland Oy.

 

Alihankinta ja AlihankintaHEAT 2022 -tapahtumakokonaisuus rakentuu tiiviisti ajankohtaisten teemojen, merkittävien kohtaamisten ja uusimpien ratkaisujen ympärille.

 

– Alihankinnassa on paikalla yli tuhat teollisuuden yritystä useasta maasta, joten Tampereella on jälleen luvassa komea kolmen päivän kansainvälinen teollisuusjuhla! Yrityksillä on voimakas tarve pitkän pandemia-ajan jälkeen tavata asiakkaitaan ja kumppaneitaan sekä uusia tuttavuuksia aidosti kasvotusten, mikä näkyy myös näytteilleasettajien erinomaisena valmistautumisena messuille. Nyt todella kannattaa lähteä liikkeelle ja tulla nauttimaan kohtaamisista, yhdessäolosta ja tapahtuman monipuolisesta tarjonnasta. Myös nuorten, opiskelijoiden ja alan vaihtajien kannattaa tulla tutustumaan vetovoimaisen teollisuuden tarjontaan. Ennakkorekisteröitymällä messuille pääsee maksutta, sanoo Tampereen Messut -konsernin PR- ja kumppanuusjohtaja, Alihankinnan projektipäällikkö Tanja Järvensivu.

 

Vuoden Päähankkijan ja Vuoden Alihankkijan palkitseminen, ajankohtaiset paneelikeskustelut

 

Alihankinta 2022 -avajaiset saavat sijansa tiistaina 27. syyskuuta. Messujen avauspuheen lausuu tapahtuman teemakummi, tuotannosta, tuotantolaitoksista ja hankinnasta vastaava johtaja Vesa Riihimäki Alihankinnan tämän vuoden kumppaniyritys Wärtsilä Finland Oy:stä. Jo perinteeksi muodostuneeseen tapaan palkitsee Suomen Osto- ja Logistiikkayhdistys LOGY ry tilaisuudessa Vuoden Päähankkijan ja Vuoden Alihankkijan. alihankinta.fi/fi/program/alihankinta-alihankintaheat-2022-avajaiset/. Avajaiset jatkuvat paneelikeskustelulla ”Teollisuuden vetovoima, tarpeet ja tekijät”. Keskustelun järjestävät yhteistyössä Alihankinta ja Tekniikka & Talous.

 

Keskiviikkona 28.9. ohjelmakokonaisuus rakentuu otsikolla ”Teollisuuden tulevaisuus ja ajankohtaiset haasteet”, jonka alla pureudutaan muun muassa Ukrainan kriisin vaikutuksiin, alan hankintavaikeuksiin, kyberturvallisuuteen ja varautumiseen sekä teollisuuden tulevaisuuden muutoksiin. Aiheen tiimoilta koetaan paneelikeskustelu samalla otsikolla tapahtuman aamupäivässä. Alihankinnan keskiviikossa saadaan myös mielenkiintoinen ja avaava katsaus tulevaan, futuristi Elina Hiltusen keynote-puheenvuorossa ”Megatrendit ja teknologian kehitys ja niiden vaikutus tulevaisuuden teollisuuteen”. Torstaina 29.9. on luvassa ”Tulevaisuuden tekijöiden torstai”, jolloin sisällössä korostetaan teollisuuden vetovoimaa, nuoria ja opiskelijoita kiinnostavia kokonaisuuksia sekä oppilaitosten, korkeakoulujen ja yritysten yhteistyön tärkeyttä. Messupäivä saa kruunukseen paneelikeskustelun ”Tulevaisuuden tekijät ja koulutusyhteistyö", puheenjohtajanaan Alihankinta-messujen teemakummi, uuden Konepajakoulun vetäjä Peer Haataja. Tutustu koko ohjelmaan: alihankinta.fi/fi/kavijalle/#tab-program.

 

Teemana Teollisuuden vetovoima, kumppaniyrityksenä Wärtsilä Finland Oy

 

Alihankinta ja AlihankintaHEAT 2022 -tapahtumakokonaisuuden teema on teollisuuden vetovoima, tarpeet ja tekijät. Teema nostaa laajasti esille teollisuuden tarpeet ja näkymät tässä hetkessä ja tulevaisuudessa. Näkökulmina puhuttavat etenkin teollisuuden vetovoimaisuus ja osaavien tekijöiden houkuttelu alalle, uudenlaisen yhteistyön tärkeys sekä alati muuttuvan maailmantilanteen aiheuttamat haasteet ja muutokset.

 

Tapahtuman vuoden 2022 kumppaniyritys on Wärtsilä Finland Oy. Wärtsilä on kansainvälisesti johtava innovatiivisen teknologian ja elinkaariratkaisujen toimittaja merenkulku- ja energiamarkkinoilla. Vuonna 2021 Wärtsilän liikevaihto oli 4,8 miljardia euroa. Wärtsilä Finland Oy on Wärtsilän suurin tytäryhtiö. Yhtiö työllistää Suomessa noin 3700 ammattilaista ja lähes 50 kansallisuutta, jotka sijoittuvat Vaasaan, Turkuun ja Helsinkiin. Wärtsilä on vuonna 1834 perustettu suomalainen yritys, joka on listattu Helsingin Pörssissä.

 

Akkreditoituminen on avoinna

 

Alihankinnan median akkreditoituminen on avoinna: alihankinta.fi/fi/messuinfo/medialle/. Haastatteluja on mahdollista sopia myös etukäteisesti, olethan yhteydessä tapahtuman viestintään.

 

Alihankinta esittelee metalli-, elektroniikka-, muovi- ja kumiteollisuutta, teollisuuden ICT-ratkaisuja sekä näiden alojen suunnittelua ja konsultointia. Tapahtuma on perinteisesti koonnut Tampereelle yli tuhat näytteilleasettajaa paristakymmenestä maasta ja noin 18 000 messuvierasta. Tampereen Messut -konserni järjestää tapahtuman yhteistyössä Teknologiateollisuus ry:n, Kumiteollisuus ry:n, LOGY ry:n ja Muoviteollisuus ry:n kanssa. Tapahtuma on toteutettu Tampereella vuodesta 1988 lähtien.

 

LISÄTIEDOT: alihankinta.fi, #Alihankinta, #AlihankintaHEAT #teollisuudenvetovoima
Tampereen Messut -konserni, www.tampereenmessut.fi, etunimi.sukunimi@tampereenmessut.fi 
Tanja Järvensivu, PR- ja kumppanuusjohtaja, Alihankinta ja AlihankintaHEAT -projektipäällikkö, p. 050 536 8133
Sirkka Laine, viestinnän asiantuntija, p. 040 612 9081


< Takaisin tiedotteisiin
 

 

Liity Tampereen Messujen tiedotuslistalle ja pysyt perillä siitä, mitä meillä päin on meneillään. Voit tilata tiedotteet myös kätevänä RSS-syötteenä.

Tilaa RSS-syöte »

Tiedotearkisto

OTA YHTEYTTÄ

Asiakaspalveluun

p. 0207 701 222

asiakaspalvelu[at]tampereenmessut.fi