Etusivu » Tiedotteet » Tiedotearkisto

Tiedotearkisto

SGGF: Messut on kontaktilaji – Vuoden Liikuntapaikka -palkinto Hämeenlinnaan


16.03.2017

Suomen laajin liikunta- ja hyvinvointialojen ammattimessutapahtuma SGGF starttasi ensimmäiseen päiväänsä vauhdikkaasti. Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen A-hallin Sporttikylässä luovutettiin avajaispäivän kunniaksi Vuoden Liikuntapaikka 2017 -tunnustus, jonka sai Hämeenlinnassa sijaitseva kulttuurihistoriallisesti merkittävä Ahveniston maauimala. Sportec, Gymtec, Greentec ja Fysiotec -kokonaisuus houkuttelee tänään ja huomenna liikunnan ja hyvinvoinnin, liikuntapaikka- ja viherrakentamisen, virkistysalueiden, kunto- ja terveysliikunnan sekä fysioterapian ja kuntoutuksen ammattilaiset saman katon alle. Messuilla on ennätykselliset 160 näytteilleasettajaa. Ohjelmassa näkyvät urbaanit lajit, seminaari- ja luentosisällöissä tulosten mittaaminen ja yrittäjyys.

– Tänä vuonna SGGF-messuilla puhuttaa sote-uudistusten myötä erityisesti kuntien rooli liikunnan ja hyvinvoinnin saralla, ennaltaehkäisevänä toimijana. Messut ovat varsinainen kontaktilaji; tänne tullaan kouluttautumisen ja hankintojen tekemisen lisäksi verkostoitumaan, sillä ala ja sen päättäjät ovat täällä, kuvaa projektipäällikkö Mikael Wänskä Tampereen Messut Oy:stä.

Vuoden Liikuntapaikalla on erityispiirteitä, jotka liittyvät Suomen 100-vuotisjuhlavuoden identiteettiin

Valtion liikuntaneuvoston varapuheenjohtaja, kansanedustaja Timo Heinonen ja ylitarkastaja Mauri Peltovuori opetus- ja kulttuuriministeriön liikuntayksiköstä palkitsivat Ahveniston maauimalan SGGF-messujen avajaispäivänä. Vuoden Liikuntapaikka -tunnustuksen ottivat vastaan Hämeenlinnan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sari Rautio ja liikuntapalvelujen tilaajapäällikkö Päivi Joenmäki. Vuosittainen tunnustus jaettiin nyt 13. kerran ja palkinnon lahjoitti Tampereen Messut Oy.

– Vuoden Liikuntapaikalla on erityispiirteitä, jotka liittyvät Suomen 100-vuotisjuhlavuoden identiteettiin.  Ahveniston maauimala on osa kulttuurihistoriallista perintöämme, sillä se on rakennettu vuoden 1952 olympialaisia varten. Liikuntapaikka täyttää monta valintakriteeriä: se on matalan kynnyksen ja laajojen käyttäjäryhmien liikuntapaikka, joka pitää yllä tärkeää kansalaistaitoa. Lisäksi hankkeessa on parannettu liikuntapaikan esteettömyyttä ja maauimalassa sijaitsevat lajin täysimittaiset suorituspaikat, jotka mahdollistavat paikan monipuolisen käytön, summaa Mauri Peltovuori.

– Tarvitsemme Suomessa ennen muuta matalan kynnyksen liikuntapaikkoja, jotka saavat vähän liikkuvat lapset ja nuoret liikkeelle. Ahveniston maauimala on tästä erinomainen esimerkki. Suomen itsenäisyyden juhlavuotena halusimme nostaa esille upeasti peruskorjatun olympiakohteemme. Se muistuttaa meitä siitä, että liikuntapaikoista tulee pitää hyvää huolta, toteaa Timo Heinonen.
Lue lisää: Vuoden Liikuntapaikka on kulttuurihistoriallinen Ahveniston maauimala

– Arvostamme tunnustusta suuresti. Ahveniston maauimala on huippupaikka ja kaupunkilaisten suosiossa. On hienoa, että monipuolinen liikunta-alue huomioidaan myös tällä tavalla, kiittää Päivi Joenmäki.

Arkiliikunnan SM-kisat ja maailmanennätysyrityksiä – seminaareissa tietämys ajan tasalle

A-halli huokuu kahden päivän ajan kilpailuhenkeä, sillä paikalla on eri lajien kärkinimiä. Tänään Eleiko Functional Arealla huhkitaan kahdet painonnostotreenit, jotka vetää Rion olympialaisissa Suomea edustanut painonnostaja Anni Vuohijoki. Paikalla on myös penkkipunnerruksen maailmanmestari ja ME-miehiä. Frisbeegolfia esittelee Suomen ja Euroopan mestari Leo Piironen, joka yrittää messuilla myös maailmanennätystä. Esittelyssä on myös muita kaupunkitilaa hyödyntäviä lajeja kuten skeittausta, frisbeegolfia ja street workoutia. Arkiliikunnan SM-kisoissa lajina on ostoskassipujottelu ja aistitunneli-kokemusradalla eri aistien kautta tuotettavien aistimusten kautta voi kokea erilaisia tunnelmia tai heittäytyä mielikuvituksen vietäväksi. Seminaarisisällöissä selvitellään toimialan tämän hetken virtauksia ja valmentaudutaan tulevaan. Lue lisää: www.sggf.fi (Ohjelma)

Kuvat, videot, tiedotteet sekä muut mediamateriaalit: www.tampereenmessut.fi/materiaalipankki

LISÄTIEDOT: www.sggf.fi / Facebook: facebook.com/sggfmessut, Twitter: @TampereenMessut, #SGGF #Sportec #Greentec #Gymtec #Fysiotec
Tampereen Messut Oy, www.tampereenmessut.fi, www.facebook.com/tampereenmessut, etunimi.sukunimi@tampereenmessut.fi
Mikael Wänskä, projektipäällikkö, 040 350 0445
Tanja Järvensivu, tapahtuma- ja viestintäpäällikkö, 050 536 8133, @TanjaJarvensivu
Jenna Antila, tiedottaja, 040 172 1188, @Jenna_messuaa


Takaisin uutisiin
Tiedotearkisto

OTA YHTEYTTÄ

Asiakaspalveluun

p. 0207 701 222

asiakaspalvelu[at]tampereenmessut.fi