Etusivu » Tiedotteet » Tiedotearkisto

Tiedotearkisto

Vuoden Liikuntapaikka on Turun Kupittaan palloiluhalli


08.06.2018

Vuoden Liikuntapaikka 2018 on Turussa sijaitseva Kupittaan palloiluhalli. Valtion liikuntaneuvoston puheenjohtaja Tapio Korjus sekä johtaja Tiina Kivisaari ja rakennusneuvos Erja Metsäranta opetus- ja kulttuuriministeriön liikuntayksiköstä palkitsivat kohteen perjantaina 8.6.2018 Turussa, valtakunnallisen olosuhdefoorumin yhteydessä. Tunnustuksen otti vastaan Turun kaupungin liikuntapalvelujohtaja Markus Kalmari. Vuosittainen tunnustus jaettiin nyt 14. kerran, palkinnon lahjoitti Tampereen Messut Oy.

– Turun Kupittaan palloiluhalli on erinomainen esimerkki nykyaikaisesta, monipuolisesta ja laadukkaasta liikuntapaikkarakentamisesta. Palloiluhallin suunnittelussa on huomioitu hyvin saavutettavuus ja esteettömyys. Palloiluhallin sijainti Kupittaa liikuntakeskuksen yhteydessä tarjoaa kaupunkilaisille monipuoliset mahdollisuudet tavoittaa hallin palvelut niin liikunnanharrastajana kuin katsojanakin. Lisäksi hankkeen toteutustapa on ollut toimiva esimerkki vuokrahankkeena toteutetusta liikuntapaikkarakentamisesta, kertoo rakennusneuvos Erja Metsäranta opetus- ja kulttuuriministeriöstä.

Kalmari: ”Tunnustus kertoo Turusta kehittyvänä liikunta- ja urheilukaupunkina”

– Turku ottaa kiitollisena vastaan tämän hienon tunnustuksen. Tunnustus kertoo Turusta kehittyvänä liikunta- ja urheilukaupunkina. Halli on moderni ja tarjoaa liikuntakulttuurille uusia mahdollisuuksia myös kansallisella tasolla. Hallin sijainti osana Kupittaan urheilukampusta on täydellinen ja vahvistaa Kupittaan liikunta- ja urheilukeskittymän ainutlaatuisuutta, sanoo liikuntapalvelujohtaja Markus Kalmari Turun kaupungilta.

Kupittaan palloiluhallin pääkäyttäjälajit ovat futsal, koripallo, käsipallo, lentopallo, salibandy, sulkapallo ja voimistelu. Harjoituskäytössä on kolme täysimittaista (22 x 42 m) kenttää, jotka ovat erotettavissa toisistaan väliverholla. Hallissa on myös laadukkaat ja monipuoliset tekniset laitteet ja ratkaisut.

Turun kaupungin ja valtion viranomaisten vuokrahankeyhteistyö saa kiitosta

Kupittaan palloiluhallin rakentaminen toteutettiin vuokrahankkeena, jossa käytännön toteuttajana toimivat Cudos Oy / Turun Teknologiakiinteistöt Oy. Lisäksi Turun kaupungille vuokrattavien tilojen pääkäyttäjänä ja vastuutahona toimi kaupungin vapaa-aikatoimialan liikuntapalvelukeskus. Palloiluhallin kokonaiskustannukset olivat n. 14,5 M€, johon OKM myönsi LSAVI:n esityksestä valtionavustusta yhteensä 750 000 €.

– Hankkeen toteutustapa vuokrahankkeena on tarjonnut kokemuksia erilaisista tavoista toteuttaa isoja liikuntapaikkaprojekteja. Useiden tahojen yhteistyö hankkeen suunnittelussa ja toteutuksessa sujui hyvin. Hanketta on käsitelty lukuisia kertoja myös valtion liikuntahallinnossa niin aluetasolla kuin keskushallinnossakin. Turun kaupunki on palloiluhallia koskevan päätöksenteon osalta toiminut tältäkin osin hyvässä yhteistyössä valtionapuviranomaisten kanssa, sanoo Metsäranta.

Vuoden Liikuntapaikan valitsee opetus- ja kulttuuriministeriön liikuntapaikkarakentamisesta vastaava virkamies. Kohteen tulee olla valmistunut tai peruskorjattu palkitsemista edeltäneen parin vuoden aikana, jolloin sen käytöstä ja toiminnallisuudesta on saatu kokemuksia. Palkinnolla halutaan nostaa esille erikoisosaamista vaativan liikuntapaikkarakentamisen merkitystä, arvoa ja tietoisuutta ja se on samalla tunnustus kohteiden rakennuttajien, suunnittelijoiden, rakentajien ja ylläpitäjien osaamiselle.

Vuoden Liikuntapaikka -kiertopalkinnon ja kohteeseen jäävän pienoismallin lahjoittaa Tampereen Messut Oy. Aiemmin palkitut: Joensuu Areena (2005), Kemiön Amospuisto (2006), Ylöjärven Liikuntakeskus (2007), Lahden kaupungin koordinoima Ylimaakunnallinen ulkoilu- ja luontomatkailuhanke (2008), Vantaan Energia Areena (2009), Kuopion kaupungin lähiliikuntapaikkaverkosto (2010), Oulun Hovinsuon skeittipuisto (2011), Kauhajoen koulukeskuksen liikuntahalli (2012), Espoon Honkahalli (2013), Harjavallan liikunta- ja uimahalli (2014), Kontiolahden Ampumahiihtokeskus (2015), Tampereen uintikeskus (2016), Ahveniston maauimala (2017).

LISÄTIEDOT: www.turku.fi/kulttuuri-ja-liikunta/liikunta/liikuntapaikat/liikuntahallit-ja-salit/suuret-palloiluhallit-ja
Kuvat: www.tampereenmessut.fi/medialle/materiaalipankki
Opetus- ja kulttuuriministeriö: Erja Metsäranta, rakennusneuvos, p. 050 405 9337, erja.metsaranta@minedu.fi Tampereen Messut Oy: Tanja Järvensivu, tapahtuma- ja viestintäpäällikkö, p. 050 536 8133, tanja.jarvensivu@tampereenmessut.fi


Takaisin uutisiin
Tiedotearkisto

OTA YHTEYTTÄ

Asiakaspalveluun

p. 0207 701 222

asiakaspalvelu[at]tampereenmessut.fi