Käsien desinfiointi Käsien desinfiointipisteitä sijoitetaan kattavasti tapahtuma-alueelle: sisäänkäynteihin, halleihin, ravintoloihin ja hallien välisiin tiloihin. Lisäksi wc-tilojen välittömässä läheisyydessä on saatavilla käsien desinfiointiainetta. Saniteettitilojen ja ravintoloiden yhteydestä löytyvät käsidesiautomaatit ovat kosketusvapaita.
Kasvosuojat Tapahtumien sisäänkäynneiltä on saatavissa suojamaskeja. Maskien käytössä noudatetaan viranomaisten suosituksia. Tapahtumissamme on tällä hetkellä vahva maskisuositus.
Saniteettitilat Messukeskuksissa ja muissa tiloissa, joissa tapahtumia ja messuja järjestetään on runsaasti WC-tiloja. WC-tiloja siivotaan ja desinfioidaan useasti päivän aikana (istuimet, pesualtaat, hanat). Tilat käsitellään myös suojapinnoitteella, joka tuhoaa mikrobit tehokkaasti kaikilta pinnoilta. WC-tiloissa on käsipaperiannostelijat ja varmistamme, että tiloissa on koko ajan käytössä paperia, käsien desinfiointiainetta ja saippuaa. Saniteettitilojen ulkopuolelle on sijoitettu kosketusvapaat käsidesiautomaatit. WC-tilojen jonotusalueille merkitään turvavälit selkeästi lattiatarroin. Tämän lisäksi turvavälien ylläpitämistä valvotaan tehokkaasti.
Yleiset tilat Yleisiä tiloja siivotaan useasti päivässä. Muun muassa palvelutiskit, vaatesäilytystiskit, portit, pankkiautomaattien ja pysäköintilipukeautomaattien näppäimistöt desinfioidaan säännöllisesti. Saniteettitiloihin sekä ravintoloiden pöytiin, tuoleihin ja ovenkahvoihin asennetaan suojapinnoite. Infoihin ja lipunmyyntiin tullaan asentamaan suojapleksit, minkä lisäksi henkilökunnalla on käytössään suojamaskit tai -visiirit. Kokoustilojen läheisyydessä on saatavilla käsidesinfiointiainetta ja kokoustiloissa käytettävät mikrofonit desinfioidaan aina kokousten välillä.
Hissit Hissien eteen on sijoitettu opastaulut, joissa kerrotaan hisseihin kerralla suositeltu ihmisten määrä, joka on hissin koosta riippuen yksi (1) tai kaksi (2) henkilöä kerralla. Hissinkäytön vaihtoehtona on mahdollisuus käyttää portaita. Porraskaiteita puhdistetaan tehostetusti.
Ensiapuhenkilökunta Tapahtumissa on ensiapupiste, jonka henkilökunta tietää miten toimia, jos joku tapahtumassa epäilee saaneensa koronatartunnan. Ethän saavu tapahtumaan, mikäli sinulla on oireita.
Henkilökunnan suojaaminen Palvelutiskeille ja vaatesäilytykseen tulee mahdollisuuksien mukaan läpinäkyvät pleksisuojukset. Henkilökunnan käytössä on kasvosuojaimia, ja heillä on mahdollisuus käsien desinfiointiin työpisteellään.
Koronavilkku Suosittelemme Koronavilkun käyttöä. Tulethan tapahtumiin vain, kun olet täysin oireeton, etkä ole altistunut virukselle.
Ravintolat ja kahvilat Ravintoloissa ja kahviloissa noudatetaan tarkoin viranomaisten ravintola- ja kahvilatoiminnalle antamia suosituksia. Tiloissa huolehditaan turvaväleistä sekä suoritetaan tehostetusti pintojen desinfiointia. Ravintolatilojen pöydät ja tuolit käsitellään suojapinnoitteella, joka tappaa bakteerit tehokkaasti.
Kävijöiden ohjeistus Sisääntulotiloissa muistutetaan, että tapahtumiin voi tulla vain täysin oireettomana. Yleiset tilat merkitään käsienpesuohjeistuksin, yskimis- ja aivastamisetiketistä ja kättelyn välttämisestä muistuttaen. Tämä tehdään kaksikielisin opastetauluin sekä videoiden avulla. Opasteita ja videoita löydät kaikkien hallien näytöiltä sekä opastetauluilta. Turvallisen käynnin opastusta on paitsi tapahtumatiloissa myös nettisivuilla ja somekanavissa, joten kävijät voivat tutustua niihin jo ennakkoon. Tapahtumatiloissa on riittävästi henkilökuntaa kävijöitä opastamassa.
Kävijähallinta Tapahtumajärjestäjät säätelevät kerralla sisällä olevien ihmisten määrää viranomaisten määräysten mukaisesti. Kävijöiden sisäänpääsyä voidaan porrastaa ja vierailuaikaa rajoittaa tarvittaessa. Tapahtumiin tehdään tarvittaessa kävijämäärärajoituksia. Kävijöiden jakautuminen halleihin varmistetaan nykyisiä videovalvontavälineitä hyödyntäen ja tiloissa kiertävän tapahtumahenkilökunnan avulla. Tarvittaessa pyritään tarjoamaan riskiryhmille omat vierailuajat.
Koulutus Sitoutetaan ja koulutetaan henkilökunta ja yhteistyökumppanit tehostettuihin pandemiaa ehkäiseviin toimenpiteisiin. Viestitään turvaohjeistuksesta tehostetusti ja monikanavaisesti kaikille sidosryhmille.
Näytteilleasettajat Näyttelyosastot tulee suunnitella niin, että osastohenkilökunta ja asiakkaat voivat säilyttää riittävän etäisyyden. Näytteilleasettajat saavat jakaa osastoilla markkinointimateriaaleja, tuotteita, pieniä messulahjoja sekä makeisia ja elintarvikkeita, kunhan näytteilleasettaja jakaa nämä hygieenisesti suoraan asiakkaille ja huolehtii säännöllisestä käsien desinfioinnista. Osastotarjoilujen suhteen on noudatettava tarkoin hygieniasäännöksiä. Kävijöiden ei tule ottaa mitään itsepalveluperiaatteella.
Materiaalit Olemme laatineet valmiita graafisia materiaaleja asiakkaidemme ja sidosryhmiemme käyttöön.